WALDO WITT – LONG DAZE DARK NIGHTS

Artiest info
Website - bandcamp
facebook
 

‘Waldo Witt’ is de artiestennaam van John Waldo Wittenmyer, een Amerikaanse muzikant en producer uit Austin, Texas. In het begin van zijn muzikale carrière maakte hij nog deel uit van enkele psychedelische rockgroepen, maar als soloartiest bracht hij eerst enkele EP-tjes op de markt: “Randall” verscheen in 2018 en “Inner Path” in 2020. Nu vond hij echter de tijd rijp om zijn eerste volwaardige plaat “Long Daze Dark Nights” aan de wereld kenbaar te maken.

Zijn grote voorbeelden in het door hem gehanteerde psychelische rockgenre zijn artiesten als Todd Rundgren en King Crimson, maar ook ‘Beach Boys’-zanger en songschrijver Brian Wilson heeft hem als componist beïnvloed. De tien nummers op dit debuutalbum kwamen mondjesmaat tot stand tijdens zijn lange inactieve muzikale periode veroorzaakt door de ‘Covid-19’-crisis. Het hele proces begon toen ze met hun trailer rondreden in Taos, New Mexico en ging verder tijdens doortochten in de landelijke gebieden van de Amerikaanse staten Montana en Colorado.

Het recent als single uitgebrachte dansnummer “Love Like A Fire” (zie 1e video) is geïnspireerd op een gedicht dat een Spaanse dichter al in de 16e eeuw heeft geschreven. De albumopeningstrack “Music In Motion” die u op de tweede audiovideo kunt beluisteren kan als representatief voor het overige werk op deze plaat beschouwd worden.

De vlotst in het gehoor liggende nummers op “Long Daze Dark Nights” zijn de eerste single “Tragicomedy”, het poppy “Our Love Will Remain” en de popballad “Once”. Het meest naar psychedelica neigende nummer is de albumaflsuiter “Drift By, Float High, Falter”. De meeste onderwerpen bij deze songs handelen over de onzekerheid, de onstandvastigheid en de onvoorspelbaarheid in ieders bestaan, zeker ook in een periode zoals tijdens de coronapandemie.

(valsam)

 

 

10 CD's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermel
ding: WALDO WITT
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.