SEASONS GREETINGS - V.A.

Artiest info
Website
facebook
 

Van het retroplatenlabel ‘Atomicat Records’ hebben we in de voorbije jaren een indrukwekkende serie verzamelplaten gekregen die met betrekking tot allerlei uiteenlopende thema’s werden opgenomen en uitgebracht. De muziek die daarvoor werd geselecteerd zijn stokoude liedjes die meestal stammen uit de jaren ’50 en ’60 van vorige eeuw.

De samensteller van al die albums is Mark Armstrong, een muzikale encyclopedie als het over oldies gaat en eigenaar van een enorm grote verzameling opnamen van 60 à 70 jaar geleden. Met het einde van 2023 in zicht heeft hij samen met zijn vaste kwaliteitsconsultant ‘Frantic Franky’ en hoesontwerper Alf Button een origineel eindejaarscadeau bedacht voor iedereen die in de voorbije jaren recensies heeft geschreven over al die releases van de labels ‘Atomicat Records’ en ‘Koko-Mojo Records’. “Seasons Greetings” is de titel van deze als geschenkje bedoelde verzamelaar die ook verkrijgbaar zal zijn voor het grote publiek dat interesse vertoont in al die ‘golden oldies’. Er staan 28 nummers op die plaat; rock’n’roll-, country-, doo-wop-, easy listening-songs en instrumentale tracks die allemaal gerelateerd zijn aan de eindejaarsfeesten Kerstmis en Nieuwjaar.

Zo zingt Paul Anka de traditional “Jingle Bells”, een opname uit 1960. Louis Armstrong bracht in 1955 het nummer “Christmas Night In Harlem” en Ella Fitzgerald zong in 1960 de kerstklassieker “Let It Snow! Let It Snow! Let It Snow!” (zie 1e video). Andere bekende vertolkers van deze songs zijn ‘The Staple Singers’ met “The Last Month Of The Year” en Jackie Wilson met “God Rest Ye Merry Gentlemen” (zie 2e video), naast een hele serie onbekende zangers, zangeressen en groepen die even ongekende nummers brengen.

Op het hoesje van de cd schrijft Mark Armstrong dat hij met deze plaat de luisteraar uitnodigt om het volume van de stereo op te drijven, rond de keukentafel te dansen en daarbij al de stress rond de feestdagen van Kerstmis en Nieuwjaar even te vergeten. We willen deze recensie dan ook beëindigen met Mark Armstrong, zijn collega’s en onze lezers te bedanken voor dit album met de titel van de laatste song op het album: “Happy New Year To You!”

(valsam)