GREGORY PAGE – MODERN MAN

Artiest info
Website
facebook
Label: InterraBANG
Info: Hemifran

Bij onze eerste blik op de cd “Modern Man” van de Amerikaanse singer-songwriter en gitarist Gregory Page vielen ons meteen twee dingen op. Eerst was er de naam van de albumproducer Jason Mraz, de bekende popzanger en songschrijver die in 2008 de wereld veroverde met zijn millionseller-hitsingle “I’m Yours”. Het tweede dat opviel was de afgedrukte informatie op de rugzijde van het hoesje over de geschiedenis van de compact disc. We leerden zo dat de CD een gezamenlijke ontwikkeling was van elektrogiganten Philips en Sony die voor het eerst geproduceerd werd in augustus 1982, zo’n veertig jaar geleden dus. Dezer dagen wordt er al meer en meer verteld dat er binnen afzienbare tijd een einde zal komen aan het produceren en spelen van dit zilveren schijfje.

Maar “Modern Man” van de nu 60-jarige Gregory Page uit San Diego, Californië is toch nog in de vorm van een CD op onze ‘Rootstime’-recensietafel geraakt en dat doet ons nog altijd veel plezier. Page is de in Noord-Londen geboren zoon van een Ierse moeder die in de sixties zangeres en saxofoniste was in ‘The Beat-Chics’, één van de eerste Britse meidengroepen en zijn vader was een rondreizende Armeense popzanger die hij meer dan 40 jaar lang niet meer zou ontmoeten.

Toen Gregory Page 14 jaar was trok hij naar Amerika waar hij onder de indruk kwam van artiesten als James Taylor, Paul Simon en vooral van Nick Drake en Leonard Cohen, stuk voor stuk zangers die als ware dichters hun romantische songteksten neerpenden. In de jaren ’90 maakte hij deel uit van de Amerikaanse rockgroep ‘The Rugburns’ uit San Diego. Zelf ontdekte hij pas op 27-jarige leeftijd dat er een songschrijver in hem schuilde die uiteindelijk meer dan dertig albums aan zijn rijke discografie heeft toegevoegd.

In 2020 verscheen zijn laatste album “One Hell Of A Memory” dat nu dus drie jaar later opgevolgd zal worden door “Modern Man”, een plaat met twaalf zelf gecomponeerde tracks die hij heeft opgenomen met producer Jason Mraz op synthesizers, James East op basgitaar, Enrique Platas op drums en Josh Weinstein op piano. Er zijn ook gastbijdragen van Chithrinie Nirupama op sitar en van Dave Page op percussie bij de Indisch klinkende song “Fall Into You” terwijl Leonard Patton voor enkele backing vocals heeft gezorgd.

Gregory Page speelt bij deze songs zelf op een omnichord, een elektronisch synthesizerachtig muziekinstrument dat in de beginjaren ’80 door de ‘Suzuki Musical Instrument Corporation’ werd geïntroduceerd en de gebruikelijke gitaarklanken op elektronische wijze weergeeft. Hoe dat allemaal klinkt kunt u horen in de twee songs uit “Modern Man” die we op de bijgaande video’s aan u willen voorstellen: eerst de single “F The Future” en daarna de albumbegintrack “The World’s Gone Mad”.

De technologische ontwikkelingen van de voorbije decennia worden bezongen in de op een simpel orgelriffje gebrachte titelsong “Modern Man”. Ondanks het ontbreken van akoestische en elektrische gitaren in de muzikale begeleiding worden de songs op dit album toch op een heel modern klinkende melodie gebracht. Dat is zeker het geval bij de croonerachtige nummers “Dinner and A Movie”, “Let’s Escape” en “A Modern Love Story”. De ballad “Are You Ready?” sluit deze plaat officieel af maar we krijgen daarna toch nog een mooie bonustrack aangeboden door Gregory Page met het nummer “Stars Above You”.

(valsam)
“The Californian singer-songwriter Gregory Page only discovered his songwriting skills at the age of 27. He was catching up very fast by meanwhile having released more than 30 records. Now he is 60 years young and he could reckon on the help of his good friend Jason Mraz to produce his latest new album ‘Modern Man’. It is a collection of 12 songs in which the sound of guitars has been taken over by the omnichord, a type of electronic synthesizer that was developed in the early eighties.“ – www.rootstime.be


 

10 CD's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermel
ding: GREGORY PAGE
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.