JAIME MICHAELS – HOW TO SHINE

Artiest info
Website
facebook
Label: Appaloosa Records
Info: Hemifran

“How To Shine” is al het twaalfde soloalbum van de folk- en Americana-liedjes zingende Amerikaanse songschrijver Jaime Michaels die in 1997 vanuit South California verhuisde naar Santa Fe, New Mexico. Van deze muzikant mocht ik in het verleden nog twee andere platen recenseren voor ‘Rootstime’: in 2016 was dat “Once Upon A Different Time” en in de zomer van 2019 schreef ik een evaluatie over zijn vorige album “If You Fall”. Als zelfverklaarde grote fan van de Amerikaanse folkzanger Tom Rush, de auteur van de klassieker “No Regrets” gezongen door de ‘Walker Brothers’ probeert Jaime Michaels zelf ook oprechte emoties en gevoelens in zijn composities te verwerken.

Op het door Americana-singer-songwriter Jono Manson geproducete album “How To Shine” brengt Michaels deze keer alleen maar zelf geschreven liedjes, dit in tegenstelling tot enkele van zijn vroegere platen. Van Jono Manson bespraken we in maart 2023 nog het album “Stars Enough To Guide Me”. Deze 61-jarige eigenaar van de ‘Kitchen Sink’-opnamestudio in Santa Fe was trouwens de producer van de tien laatste albums van Jaime Michaels. Ook zijn nieuwe plaat werd in deze studio opgenomen met een hele serie sessiemuzikanten die voor wat extra instrumentatie bij de liedjes hebben gezorgd.

De vaste muzikale begeleiding op “How to Shine” werd afgeleverd door Jason Crosby op toetsen, Jon Graboff op pedal steel en elektrische gitaar, Ronnie Johnson op basgitaar en Paul Pearcy op drums, terwijl Jono Manson zelf op elektrische gitaren speelde en backing vocals inzong en Jaime Michaels zichzelf begeleidde op akoestische gitaar. De twee songs uit dit album die we voor de video’s hebben weerhouden zijn de melodieuze albumtiteltrack en openingsnummer “How To Shine” en de knappe folkballad “In My Home”.

Jaime Michaels is een troubadour, een uit het leven gegrepen verhalenverteller in zijn vlotjes in het gehoor liggende liedjes zoals op dit album o.a. het geval is in de ballads “Angelus”, “Want What You Get” en albumafsluiter “Here We Are”, maar ook in de meer uptempo gebrachte nummers “Beauty Doesn’t Need Forever” en “The Fisherman” of de bluesy tracks “Midnight Bus Station” en “Something To Lean On”. Als je al twaalf albums hebt uitgebracht mag je wel een vaste waarde in de wereld van de betere folkmuziek genoemd worden en dat geldt ongetwijfeld ook voor deze Jaime Michaels.

(valsam)
“’How To Shine’ is folk and Americana troubadour Jaime Michaels’ 12th solo album, again produced by Santa Fe’s singer-songwriter Jono Manson. The eleven self-penned songs on this new record are once again interesting stories about his personal life and experiences that are told on nice melodic easy listening music.“ – www.rootstime.be

 

 

10 CD's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermel
ding: JAIME MICHAELS
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.