LOVE ON DRUGS – FLUKE

Artiest info
Website
facebook
Label: Paraply Records
Info: Hemifran

Debuutplaat “I Think I’m Alone Now” uit 2016, “Solder” uit 2018 en “meLODies” uit 2021 waren de drie vorige albums van de Zweedse formatie ‘Love On Drugs’ oftewel singer-songwriter Thomas Pontén en zijn band uit Göteborg. Deze drie platen kregen op onze recensiepagina’s telkens weer een heel positieve evaluatie en dat zal nu allicht ook wel het geval zijn voor de vierde plaat “Fluke” van deze groep, een album dat reeds in maart 2023 op de Zweedse markt werd losgelaten.

Op “Fluke” werden tien nummers geplaatst waarvan er negen door Thomas Pontén van teksten en muziek werden voorzien. Hij tekende ook voor de rol als albumoproducer. Het enige gecoverde lied staat op de laatste plaats van de tracklijst: het is de geweldige song “Heaven” van ‘Talking Heads’, geschreven door toetsenist Jerry Harrison en leadzanger-frontman David Byrne van die New Yorkse rockgroep voor hun album “Fear Of Music” uit 1979.

De muzikanten die de songs voor het album “Fluke” van ‘Love On Drugs’ hebben ingespeeld zijn multi-instrumentalist Thomas Pontén op gitaren, mandoline, percussie en bas en keyboards op “Heaven”, bassist Robert Olsson, keyboardsspeler Markus Larsson en drummer Martin Lillberg. Verder droegen ook Berra Karlsson op pedal en lap steelgitaar en Andreas Hall op tenorsaxofoon als gastmuzikanten hun steentje bij aan de plaatopname en zorgde zangeres Jenny Lundin van de Zweedse band ‘Surrender Dorothy’ voor extra vocale support.

We hebben spijtig genoeg geen video kunnen vinden van één van de songs op “Fluke” want dan hadden we ook kunnen vertellen dat er naast het gecoverde ‘Talking Heads’-nummer nog meer knappe songs te vinden waren op deze plaat. Daarbij denken we dan vooral aan de recentste single en countryballad “You Got Away With Words” en de internationaal kinkende nummers “Through The Dark”, “Tears Must Fall”, het swingende “Never Walk Away” en rocksong “Give It To Me Darlin”.

Thomas Pontén en zijn groep ‘Love On Drugs’ proberen nog altijd een plaatsje te veroveren in de internationale muziekwereld. Het potentieel hiervoor is zeker aanwezig en misschien zal dit vierde album “Fluke” van de Zweedse band eindelijk voor een doorbraak kunnen zorgen. ‘Time Will Tell’!

(valsam)
“The Swedish band ‘Love On Drugs’ with singer-songwriter Thomas Pontén has been trying for several years now to obtain a firm place in the international music world. Maybe their fourth album ‘Fluke’ will finally open the doors for them to a worldwide scene. The new record consists of nine self-penned songs and a glorious cover version of the ‘Talking Heads’-classic ‘Heaven’ from 1979.“ – www.rootstime.be

10 CD's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermel
ding: LOVE ON DRUGS
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.