ASHLEY SHERLOCK – JUST A NAME

Artiest info
Website
facebook
label: Ruf Records

 

“All roads lead to Manchester,Nothern Britain’s cultural capital…”

De Ruf Bluescaravan opende dit jaar Moulin Blues 2023 in Ospel. Naast twee oudgedienden, Ally Vanable en Will Jacobs maakte ook de jonge Brit Ashley Sherlock deel uit van de caravan. Gitarist en singer-songwriter Ashley is afkomstig uit Manchester. Ashley is geen onbekende in het Britse livecircuit. Hij ondersteunde onder meer Kris Barras Band, The Quireboys en Laurence Jones. Ashley maakte enkele jaren geleden met bassist Charlie Rachael Kay & drummer Danny Rigg deel uit van een blues/rock power trio. Solo debuteerde hij in 2019 met een titelloze ep, in 2021 gevolgd door de ep, 'If You're Listening'. In 2022 werd hij door de UK Blues Federation genomineerd als “Young Blues Artist of the Year”. Bij Ruf Records debuteerde hij dit jaar met ‘Just a Name’.

“Veel van de nummers gaan over gewonnen en verloren liefde, persoonlijke groei, observaties in mijn leven…”

‘Just a Name’ is Ashley Sherlock’s studio debut. Het album werd voor Ruf Records opgenomen in Hallam Mill in Manchester met bassist Charlie Rachael Kay & drummer Danny Rigg. Het hele opnameproces was een echte leerervaring. Het openingsnummer "Trouble" is een zoetzure rocker, die zowel Ashley's zwaartekracht tartende falsetto aankondigt als een gitaartoets die stormachtige riffs opbouwt naar een fret-fladderende solo. De rauwe jangle van "Realise" is edgy en urgent, terwijl "Goodbye To You" doorboorde akkoorden belichaamt en plotselinge stiltes uitnodigen tot veel drama. Wanneer Ashley de boel vertraagt, is de muziek net zo krachtig. Hij demonstreert dit op "I Think She Knows" dat wrokkig en reflectief is. "Our Love" is delicaat als engelenhaar, vergelijkbaar met Jeff Buckley's "Grace". Rollend met een ritme dat aanvoelt als een Wild West huifkar is "Time". "Empty Street" begint als een intiem moment, de singer-songwriter zingt in ons oor, voordat hij opbouwt naar een stijgend refrein dat de mainstream zou kunnen rocken. "Ik schreef dat nummer tijdens de lockdown om 5 uur 's ochtends, in mijn badkamer, of all places", lacht Ashley. "De akoestiek was goed! "Empty Street" gaat over een gesprek met jezelf over de goede en slechte kant van een persoonlijkheid en het begrip dat het soms in het leven is wat het is…".  "Dear Elizabeth" opent met een Jeff Beck-waardige elektrische gitaar en is een pleidooi voor een verloren vriend, door Ashley beschreven als "effectief een brief aan iemand die ik kende", en bekroond met een epische solo. “Last Call” doet pijn als een relatie die niet te redden is. "Dat gaat over hoe soms, hoe hard iemand ook probeert, het gewoon niet de bedoeling is", zegt Ashley. "Het laatste rondje” is een veelgebruikte uitdrukking in bars, wat betekent dat de tijd om is. Het is een metafoor voor de falende relatie en het is tijd om opnieuw te beginnen."

“Very successful what Ashley Sherlock already shows on his debut album 'Just a Name'…” (ESC, Rootstime.be)

Eric Schuurmans

 

‘JUST A NAME’: tracklist: 01. Trouble - 02. I Think She Knows - 03. Realise - 04. Empty Street - 05. Time - 06. Our Love - 07. Goodbye to You - 08. Dear Elizabeth - 09. Something’s Got to Give - 10. Last Call - 11. What If I Said to You - 12. Backstage Wall | Music/Lyrics: Ashley Sherlock | Credits: Ashley Sherlock: lead vocs, guitar / Charlie Rachael Kay: bass, b-vocs / Danny Rigg: drums, b-vocs 

Discography ASHLEY SHERLOCK: Just a Name [2023] | If You’re Listening (ep,6#) [2021] | Ashley Sherlock (ep,6#) [2019] |