TIMO DE JONG – HEART AT REST

Artiest info
 
facebook
Label: Revanche Records

Begin juni zal de 35-jarige Nederlandse muzikant Timo de Jong uit Meppel in de provincie Drenthe en nu woonachtig in Leeuwarden, Friesland zijn debuutplaat “Heart At Rest” op de markt loslaten. Met zijn warme en diepe croonerstem zingt hij op dit album twaalf liedjes in een country-, folk- en rock’n’rollstijl die de luisteraar naar de sfeervolle jaren zestig zal meenemen. Maar Timo brengt zijn mooi gearrangeerde en zelfgeschreven liedjes op een modern klinkende melodie die anno 2023 ook nog voor veel bijval moet kunnen zorgen.

De eerste single die getrokken werd uit dit album was het melodieuze nummer “When You Go” maar er is ondertussen ook al een tweede single gelanceerd met de door pedal steelklanken gekleurde countrysong “Big Grey Boxes” (zie 2e video) over de vele grote en lelijke blokkendozengebouwen die de aanschijn van het natuurlijke landschap steeds meer en meer verpesten. Voor de albumopeningstrack is echter geopteerd voor het wat mysterieus klinkende nummer “Forward”.

De muzikanten die in de opnamestudio voor de nodige instrumentatie bij al deze nummers hebben gezorgd zijn Haico Postma op basgitaar, Berend Rombouts op elektrische gitaar en Sander Veldman op drums en percussie. Het pedal steelgitaarwerk wordt afgeleverd door David Gram en gastbijdragen kolen er van Moira Mirck op viool, Maaike Boonstra op trompet en albumproducer Thomas Olivier op contrabas, elektrische gitaar en piano, terwijl Timo’s vriendin Robin IJzerman voor wat extra backing vocals heeft gezorgd.

Op de eerste video kunt u Timo de Jong live aan het werk horen in de countryballad “Unparalleled”, de derde track op het album “Heart At Rest”. Andere songs die ons wel kunnen bekoren op deze plaat zijn het knap gezongen nummer “Cordyceps” dat op een heel eenvoudige monotone melodie wordt gepresenteerd, maar ook de ballad “Kick” en het wat meer uptempo gebrachte “Amatory Dormitory”, countryrocker “Kenneth Copeland” en de als iets van Danny Vera klinkende afsluiter “Involuntary Rolling Stone” kunnen er bij ons vlotjes in. “Heart At Rest” van Timo de Jong is een heel mooie debuutplaat van iemand waar we in de volgende jaren ongetwijfeld nog veel meer zullen gaan horen.

(valsam)