THE BURNER BAND – AGE OF THE LIAR

Artiest info
Website
facebook
Label: Shed Load Records

 

‘The Burner Band’ is een Brits kwintet rond singer-songwriter, gitarist en mondharmonicaspeler Lewis Graham Pugh, alias ‘Lewis Burner’ uit Leeds. De andere bandleden zijn Ian Blackburn op contrabas, Lewis Beresford op drums, Steven Hicken Jr. op pedal steel en Chris Wallum op elektrische gitaar. Op hun tweede album “Age Of The Liar” speelt Chris Dylan Lloyd ook mee op piano en orgel.

Deze nieuwe plaat volgt op het debuutalbum “Signs & Wonders “ uit 2021 dat als eerste plaat van ‘The Burner Band’ werd gelanceerd en hier in augustus 2021 door ondergetekende met veel lovende woorden voor ‘Rootstime’ werd gerecenseerd. Daarvoor had Lewis Burner ook nog twee soloalbums uitgebracht met “Dog Songs” uit 2018 en “Dark Wheels Turn Above Our Heads” uit 2020.

Op “Age Of the Liar” blijft de groep in de tien albumtracks trouw aan zijn vertrouwde bij country en rockabilly aanleunende rock’n’roll-stijl. Voor de video’s hebben we drie live gespeelde nummers uit dit album geselecteerd met songs die recent allemaal reeds als single werden gelanceerd: het knappe “Hot Dog King” over de perikelen van de New Yorkse hotdogverkoper Dan Rossi en zijn strijd tegen de daar vigerende licentiewetten, de swingende openingstrack “Saint Boy” en het opgewekte rockabillynummer “Dark & Lonesome Street”.

Alle tracks op deze plaat zijn kwalitatief hoogstaand te noemen en dan willen we vooral de nadruk leggen op de songs “Living In Fear”, het jazzy “Strange Things”, titeltrack “Age Of The Liar” en countryrockers “Sertaline” en “People Everywhere”. Vermeldenswaardig is zeker ook nog dat de knappe tekening op deze platenhoes van ‘The Burner Band’ afkomstig is van J.D. Wilkes, de frontman van de Amerikaanse rockabilly- en rockformatie ‘The Legendary Shack Shakers’ uit Kentucky waarbij Lewis Burner wel eens gastoptredens pleegt te doen.

(valsam)