JUDE EDWIN-SCOTT – RAMBLING ROSE

Artiest info
Website
facebook
Label: Bellyhead 9 Records

Folkzanger en songschrijver Jude Edwin-Scott stamt uit het landelijke graafschap Cheshire in het noordwesten van Engeland. Ook zijn ouders waren actieve vertolkers van folkmuziek die hem al op zesjarige leeftijd een akoestische gitaar kochten. In de volgende jaren componeerde hij op dat instrument al eigen nummers maar zijn jeugdjaren bracht hij toch vooral door als leadgitarist in een lokale rockgroep.

Het opnemen van zijn eigen soloplaten begon voor Jude Edwin-Scott in 1997. Het leverde al snel drie albums op met “When The Bubble Burst”, “Love Is Real” en “Butterfly Blue” waarvoor hij bij de plaatopname helemaal alleen alle instrumenten heeft ingespeeld. In 2000 verkaste hij naar Londen waar hij in 2002 een vierde album “Tell My Heart” opnam. Daarna volgden er nog een zestal andere platen met het in 2022 uitgebracht album “Mackerel Sky” als laatste realisatie in het rijtje.

Met de tien songs tellende plaat “Rambling Rose” komt Jude Edwin-Scott eind juni 2023 opnieuw op de proppen met eigen composities. Het album is eigenlijk een bundeling van twee EP-tjes “Inequality Blues” en “Tiger Tree” die hij tijdens de coronacrisis in 2021 heeft uitgebracht. Daarvan hebben we de nummers “Rambling Rose” en het op de vreselijk brand in het hoge flatgebouw in de Londense ‘Grenfell Tower’ gebaseerde lied “Inequality Blues” hierbij op de video’s meegegeven.

Enkele andere tracks op dit nieuwe album zijn geïnspireerd op zijn persoonlijke ervaringen met de coronapandemie in het nummer “Green Man” en ook de vluchtelingenproblematiek en de waanzinnig gevaarlijke boottrips waarmee immigranten naar de UK oversteken inspireerde hem tot het schrijven van de song “Little Princes”.

Jude Edwin-Scott brengt zijn liedjes in een rustige laid-back stijl met minimalistische instrumentale begeleiding op akoestische snaarinstrumenten als gitaar, mandoline en viool die hij ook nu weer allemaal zelf heeft ingespeeld. Naast de reeds vermelde songs zijn wij ook wel te vinden voor enkele andere nummers op “Rambling Rose” zoals de ballad “See You In The Light”, “Spinning Gold”, “Tiger Tree” en de nostalgisch klinkende instrumentale albumafsluiter “Morning Blues”.

(valsam)