PARDON THE INTERRUPTION – HOT N’FRESH

Artiest info
Website
facebook
 

Voor de ontwikkeling van hun eigen energieke muziekgenre kozen de vier leden van de Amerikaanse groep ‘Pardon The Interruption’ uit San Francisco, Californië voor allerlei elementen uit diverse andere muziekstijlen zoals roots, progressieve rock, pop, funk, soul, reggae en ska. Deze band bestaat uit drummer Rob Hooper, bassist Rob Fordyce, bandleider en gitarist David Noble en de op allerlei blaasinstrumenten spelende Jamison Smeltz. De drie laatstgenoemden nemen elk om beurten de leadzang voor hun rekening bij enkele nummers op hun album “Hot N’ Fresh”.

Die plaat werd zo goed als helemaal live opgenomen in de ‘Calliope West’-studio in San Rafael, Californië met David Noble en Sean Beresford als producers. De negen nummers die ‘Pardon The Interruption’ hier brengen zijn volgens ons heel geschikt voor een dansend publiek. Het op de eerste video op een ska-melodie gebrachte liedje “Cindy Will Prevail” werd als tweede single uit “Hot N’Fresh” getrokken en volgt in die hoedanigheid op de song “Rhythm Is Right”. Op de tweede video laten we u verder kennismaken met deze groep via het nummer “We Can Figure It Out”.

De funky sound wordt op dit album gereserveerd voor de openingstrack “Opa!”, voor het wat verderop volgende “It’s Complicated” en voor het slotnummer “Life Is Fantastic”. Door knappe percussie gekleurde reggaemuziek bepaalt anderzijds het basisgeluid in het nummer “Higher”. ‘Pardon The Interruption’ heeft hier een complexloos, vrolijk en entertainend album neergezet maar of ze er de wereld mee zullen weten te veroveren valt toch wel te betwijfelen.

(valsam)