LIZCO – OUT OF HAND (EP)

Artiest info
 
facebook
Label: Freaksville Records

‘Lizco’ is een recent opgerichte Brusselse rockgroep die is samengesteld uit vijf ervaren rotten uit de Belgische muziekvijver. Toetsenist, gitarist en saxofonist Alan Delanghe, zanger en keyboardsspeler Clément Pieters, bassist Florian Mathieu, zanger-gitarist Grégory Maira en drummer Vivian Lurquin zijn de Franstalige Brusselaars die zich hebben verenigd in ‘Lizco’ om een eerste EP-tje “Out Of Hand” op de markt te brengen met daarop vier nummers.

Eerder maakten deze vijf dertigers allemaal deel uit van de indie rockformatie ‘LadyLo’ waarmee ze twee albums hebben uitgebracht en enkele bandleden hebben voorheen ook nog meegespeeld in de Brusselse elektropopgroep ‘Wild Shelter’ rond de gebroeders Waeyenbergh en bij ‘Mustii’, een singer-songwriterproject van Brusselaar Thomas Mustin.

De vier songs die ‘Lizco’ voor dit EP-tje heeft opgenomen zijn gitaarrocker “Why So Complicated” (zie 2e video), het catchy “Inner Peace” waarbij er een gastrol is weggelegd voor popzanger David Leo (aka David de Froidmont), softrocker “Tobacco & Caffeine” en de rockballad “Lean On”, een anthem dat u op de eerste video bij deze recensie kunt beluisteren. Wellicht is dit minialbum “Out Of Hand” de muzikale voorbode voor een binnen afzienbare tijd te verschijnen full-cd van dit Brusselse kwintet waarmee we dan nader zullen kunnen kennismaken met het werk van ‘Lizco’.

(valsam)