BEN WALKER – BANISH AIR FROM AIR

Artiest info
Website
facebook
Label: Folk Room Records

De uit de Engelse kuststad Brighton afkomstige singer-songwriter Ben Walker is in zijn eigen land geroemd omwille van zijn uitstekende akoestische gitaarspel maar ook zijn componeertalent wordt alsmaar meer en meer erkend. Hij werd geboren in Worcestershire waar hij van jongsafaan een klassieke gitaaropleiding volgde hetgeen hem later heel goed van pas kwam toen hij zijn eigen liedjes begon te componeren.

Die nummers situeren zich voornamelijk in de regio van folkmuziek zoals we dezer dagen kunnen horen op zijn elf nummers tellende nieuwe plaat “Banish Air From Air”, de opvolger van zijn in 2019 verschenen debuutalbum “Echo”. Op zeven van deze elf songs werd hij vocaal bijgestaan door telkens een andere collega-muzikant(e). Zo zingt de Londense zangeres Sophie Jamieson met Ben Walker mee op de albumtiteltrack “Banish Air From Air” (zie 1e video), een als akoestische ballad vermomd nummer gebaseerd op een uit het jaar 1945 stammend gedicht van Emily Dickinson. Folkzangeres-fiddler Nancy Kerr doet hetzelfde bij het door banjo begeleide nummer “The Way Through The Woods” dat ook gebaseerd is op een gelijknamige gedicht van Rudyard Kipling en dat u op de tweede video kunt horen.

Andere vocale bijdragen zijn afkomstig van de Londense folkzangeres Emily Mae Winters in “The Yews Of Borrowdale”, de Ierse zanger Louis Brennan bij “Eggshells”, televisiepresentatrice en zangeres Lucy Alexander voor de folktraditional “King Storm”, de Britse folkzanger Sam Lee bij het nummer “There Will Come Soft Rains” en de Engelse folkzangeres Kirsty Merryn bij de albumafsluiter “Kepler & Sol”. De instrumentale begeleiding bij al deze nummers werd ingespeeld door Anna Jenkins en Basia Bartz op violen en altviool, Jo Silverston op cello, John Parker op contrabas, Nancy Kerr op fiddle en Tom Wright op drums.

De vier eigen instrumentale composities die Ben Walker alleen op gitaar ten gehore speelt zijn de eerste single “Starlings” met Spaanse gitaarklanken, “Neptune”, “Showers On Ascension Day” en “Northern Lights” dat over de beroemde ‘Aurora Borealis’ oftewel het in Scandinavië opwellende groengetinte noorderlicht handelt. Ben Walker heeft drie jaar aan de elf nummers voor dit album gewerkt en hij hoopt oprecht dat de plaat in de smaak zal vallen bij het grote publiek omwille van de erop uitgewerkte fusie tussen een stokoude traditie en zijn eigen muzikale creativiteit.

(valsam)

 

 

10 CD's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermel
ding: BEN WALKER
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.