CHRIS STAPLES – CLOUD SOUVENIRS

Artiest info
Website
facebook
Label: Hot Tub Recordings

Het grote voordeel dat ik mag ervaren als auteur van vele cd-recensies voor ‘Rootstime’ is de enorme diversiteit in de besproken muziekstijlen en de soms zeer sterk verschillende performances van de betreffende artiesten. Zo had ik onlangs enkele stevig rockende platen geëvalueerd en dan komt een rustig voortkabbelend album van de Amerikaanse indie folkzanger en songschrijver Chris Staples uit Florida als geroepen.

“Cloud Souvenirs” is zo’n plaat die de luisteraar zachtjes in een lichte roes doet wegvallen door de tien zoetgevooisde liedjes die er op te horen zijn. Wat we daarmee juist bedoelen kunt u misschien nog het best zelf ervaren door de luisteren naar de twee nummers uit zijn zesde volwaardige album die we hier op de bijgaande video’s hebben meegegeven. Eerst is er de officiële video van de eerste single “Souvenir”, een nostalgische terugblik op het oord waar Chris Staples opgroeide en daarna kunt u volop verder blijven genieten van de albumopeningstrack “Nasty Habit” die als tweede single uit dit album werd getrokken.

Ook andere nummers zoals “Take Your Time”, “Burnout Together”, “Sunny Afternoon”, “Dreams Come True” en het prachtige “Looking Into Me” zullen u verder op een rustgevende wijze blijven begeleiden. Toch zijn er ook een paar nummers te horen waarbij het tempo ietwat opgedreven wordt - zij het heel lichtjes - zoals in de songs “Do Whatever I Want”, “Bulldozer Mouth” en de op een knap repetitief synthesizer-riffje gebrachte poppy albumafsluiter “I Want To Get Lost”. Maar de sobere orkestratie bij de meeste liedjes op “Cloud Souvenirs” blijft op ons toch een beklijvende indruk maken. We zouden met veel plezier in de toekomst meer van dergelijke schitterende plaatjes aangeboden krijgen voor het schrijven van een recensie. Dat mag natuurlijk ook nieuw werk zijn van deze zeer getalenteerde Chris Staples die u eind september twee keer live aan het werk kan gaan horen en zien in Nederland.

(valsam)