KEVIN BOWE AND THE OKEMAH PROPHETS – HALF PAST NEVER

Artiest info
Website
facebook
 

 

Misschien is de Amerikaanse singer-songwriter Kevin Bowe uit Minneapolis nog een totaal onbekende artiest voor u. Maar hij heeft wel al een indrukwekkend curriculum bijeengewerkt als songschrijver en producer van o.a. ‘The Replacements’ en hun frontman Paul Westerberg. Daarnaast componeerde hij liedjes voor de succesalbums van bluesgitarist Jonny Lang, blues- en soulzangeres Etta James en bluesartiest Kenny Wayne Shepherd. Zijn eigen rock- en bluesnummers werden bovendien in het verleden al gecoverd door grote namen als Joe Cocker, John Mayall, Bruce Springsteen, Lucinda Williams, ‘Three Dog Night’ en ‘Lynyrd Skynyrd’.

Wij mogen hier het album “Half Past Never” aan u voorstellen, de nieuwe plaat van ‘Kevin Bowe And The Okemah Prophets’ met tien door hem geschreven liedjes die hij opnam in zijn eigen ‘Kill Room’-studio in Minneapolis met instrumentale bijstand van bassist Ian Anderson, contrabassist Gordy Johnson, slidegitarist Paul Mayasich en drummers Noah Levy en Peter Anderson. Tim O’Reagan, de ex-drummer van de countryrockgroep ‘The Jayhawks’ levert op enkele tracks harmony vocals af.

Geopend wordt er op “Half Past Never” met het swingend rockende “California Sober” dat u op de video bij dit verhaal kunt beluisteren. Het daaropvolgende “(Put Me Out Of Your) Misery” is een tragere melodieuze rockballad en ook voor het folky “Only Child” blijft het songtempo laag na een knappe mondharmonica-intro. De albumtiteltrack “Half Past Never” en “If I Was You” zijn Nick Lowe-achtige rocksongs en “Not As Pretty As You Think You Are" en “Hurt Me Beautiful” hebben enkele punkinvloeden in hun rockend ritme.

Kevin Bowe heeft tot op heden vijf studioalbums uitgebracht met ‘The Okemah Prophets’. Het zesde album “Half Past Never” is de opvolger van de plaat “Every Part Of The Buffalo” die in 2018 werd uitgebracht. Onze favoriete nummers op deze nieuwe plaat zijn de intimistische ballad “I Hate Falling In Love” en de akoestische slotsong “Another Word For God”, beiden met een weergaloze melodie en schitterend zangwerk van Kevin Bowe. Het is tenslotte hartverwarmend om te vernemen dat deze Kevin Bowe zijn opgedane kennis en kunde wil overdragen aan jong muzikaal talent door les te geven in muziek en audioproductie aan het ‘Institute Of Production & Recording’ in Minneapolis.

(valsam)