SARAH MORRIS – HERE’S TO YOU

Artiest info
Website
facebook
 

Sarah Morris is een Amerikaanse zangeres en songschrijfster uit Minneapolis, Minnesota die haar liedjes componeert op gitaar en piano. Ze debuteerde in 2011 met het album “Lonely Or Free” dat werd opgevolgd door “Ordinary Things” (2015), “Hearts In Need Of Repair” (2017) en “All Mine” uit 2020. Het hier geëvalueerde album “Here’s To You” is haar meest recente en vijfde realisatie die ze opnam in de ‘Salon Sonics’-studio van producer Dave Mehling in St. Paul, Minnesota, naast Minneapolis het tweede gedeelte van de zogeheten ‘Twin Cities’.

Diezelfde Dave Mehling speelt als multi-instrumentalist mee op piano, orgel, accordeon, synthesizer, pedal steelgitaar, elektrische gitaar en percussie op de negen door Sarah Morris gecomponeerde liedjes van deze plaat. Andere instrumentalisten die bijdroegen aan het uiteindelijke resultaat waren haar permanente bandleden Thomas Nordlund op akoestische en elektrische gitaar, Andrew Foreman op basgitaar en contrabas en Lars-Erik Larson op drums.

Op de eerste video bij deze recensie kunt u de albumtiteltrack “Here’s To You” beluisteren in een akoestische liveversie en ook het mooie nummer “Come Back” brengt Sarah Morris live en akoestisch op de tweede video. Haar lieflijke warme stem begeleidt ons op deze plaat doorheen enkele knappe popsongs zoals “You Are (Champagne On A Wednesday)” en “The Longest Night” met pianoballads “Something That Holds” en “Hello, My Name Is” naast de intieme ballads “Ruthless”, “Staggering” en “You + I”.

We lazen ergens dat haar stemgeluid lijkt op dat van jazz- en popzangeres Norah Jones en die lovende vergelijking kunnen we hier ook wel onderschrijven. Het album “Here’s To You” van Sarah Morris zal ten huize van ondergetekende ook in de volgende weken en maanden zeker nog een aantal keren door de speakers weerklinken, vooral als we even van een relaxed moment willen genieten met al die hemelse klanken op de achtergrond.

(valsam)