DECEMBER FRIEND – SPLENDOR NEVER DIES

Artiest info
Website
facebook
 

‘December Friend’ is een recent opgericht indie rock- en poptrio uit Minneapolis, Minnesota en Brooklyn, New York rond Joel Leviton, Jeff Victor en John Wlaysewski. Hun muzikale voorkeur gaat uit naar de complexloze uptempo gebrachte popmuziek van Engelse groepjes uit de jaren ’70 en dat willen ze dan ook graag laten weerklinken in de tien songs die ze hebben opgenomen voor hun eerste album “Splendor Never Dies”.

De drie bandleden van ‘December Friend’ hebben allemaal een muzikaal verleden bij andere groepen: zanger Joel Leviton speelde en zong bij de poprockformatie ‘Circus Of The West’. Pianist-organist Jeff Victor uit Minneapolis speelt mee met de ‘Minnesota Timberwolves’ en de ‘Minnesota Twins’ terwijl gitarist John Wlaysewski de frontman en songschrijver is bij de uit Brooklyn, New York stammende groep ‘Late Cambrian’.

Het trio besloot tijdens de lange lockdownperiode wegens corona om deze nieuwe formatie op te richten en aan songs voor hun eerste album te gaan werken hetgeen ze allemaal deden vanuit hun aparte home studio’s. De twee tracks uit “Splendor Never Dies” die we hier op de video’s meegeven tonen aan dat deze drie muzikanten goed geluisterd hebben naar het werk van ‘Ray Davies & The Kinks’ en wellicht ook nu nog fans zijn van deze Britse singer-songwriter.

Dat is tenminste wat we vermoeden bij het horen van de nummers “Should We Be Dancing” en “Slow Smiles”. Albumopener “Textures” is eerder een melodieuze rocksong en dat geldt eveneens voor de tracks “Always Something Special” en “Paul’s Bike Is Free”. “Every Flower Every Scar”, “Rise Like A Song”, “B’s Magic Sound” en “Skater Kid” zijn dan weer rustig gebrachte rockballads die het knappe componeerwerk en de vocale prestaties van ‘December Friend’-frontman Joel Leviton illustreren, iets wat zelf nog ietwat sterker geaccentueerd wordt in de mooie albumafsluiter “Ghosts In The Wind”.

(valsam)