DILLY DALLY ALLEY – MAKE YOU WHOLE

Artiest info
Website
facebook
 

De muzikaliteit in en rond Minneapolis, Minnesota is de laatste tijd aan het exploderen. Promodame Krista Vilinskis uit Minneapolis is zo vriendelijk om ons een exemplaar van zowat elke nieuwe groep en plaat uit de ‘Twin Cities’ toe te sturen om er onze evaluatie op los te laten en zo wat promotie te maken in Europa voor al dat dynamische talent uit haar omgeving.

‘Dilly Dally Alley’ is zo’n groep uit Minneapolis die muziek creëert in een groovy indie funk-genre met her en der wat jazz-, pop- en soulinvloeden. De centrale figuur en oprichtster van deze zevenkoppige formatie is zangeres en songschrijfster Sophie Spiegel die ook op gitaar en cello speelt op het debuutalbum “Make You Whole’ dat eveneens door haar geproducet werd in samenwerking met Adam Tucker.

Die laatste speelt zelf als percussionist ook mee op enkele nummers die voor dit album in zijn studio werden opgenomen. De andere vijf bandleden van ‘Dilly Dally Alley’ zijn pianist Will Kjeer, altsaxofonist Ivan Cunningham, trompettist Mitch Van Laar, bassist en violist Max Voda en drummer Kevin Yetter. Hoe deze groep klinkt kunt we het best illustreren door middel van de hier toegevoegde video’s met eerst een live performance van het funky nummer “Give Yourself Up To Yourself” en de audiovideo van de jazzy albumtiteltrack “Make You Whole”.

De groovy funkmuziek domineert in een aantal ritmische dansnummers op deze plaat zoals bij de openingstrack “Reaching Out To The Blue Sky” en in de song “See How She Moves”. Maar de invloeden uit de jazzmuziek blijken ook overduidelijk aanwezig op dit album in nummers als “Beloved Beckons”, “Make You Whole”, “Your Lies Are Like Rivers” en “You’re Not The One”, tracks waarin de blazerssectie van deze groep een heel belangrijke rol krijgt toebedeeld.

(valsam)