HEATBOX – HILARIOUS & EPICALLY LEGENDARY

Artiest info
Website
facebook
 

Aaron Heaton werd geboren en woont nog steeds in Northside Minneapolis en is al meer dan twintig jaar professioneel actief als beatboxer. Hij kreeg door de jaren heen de bijnaam ‘The One Man Entertainment System’ maar hij koos toch voor het pseudoniem ‘Heatbox’ als artiestennaam. Kortweg gezegd verdient hij zijn dagelijkse brood door allerlei geluiden te maken met zijn mond. Bij zijn vele optredens die in zowat alle landen ter wereld hebben plaatsgevonden maakt hij gebruik van een zogeheten ‘loop’-machine die het heel repetitieve ritme van zijn begeleidingsmuziek weergeeft.

De nummers die hij brengt schreef hij zelf en hij maakte ook de daarbijhorende arrangementen en video’s die op het populaire videokanaal ‘YouTube’ belanden. Voor zijn nieuwste album “Hilarious & Epically Legendary” componeerde hij een heuse muzikale komedie die hij op deze plaat presenteert in elf nummers, goed voor een kleine 50 minuten amusement.

Dat het over grappige thema’s gaat in deze liedjes kunnen we al direct afleiden uit de meeste uit woordspelingen bestaande songtitels zoals “Bad Internet Friend”, “Funky Baby Song”, “Clap On The One & Three”, “Pice Of Ship”, het zeer dansbare “Inigo Montoya” met heerlijke flamencogitaarklanken, de ballad “Stupid Fence”, “Maidmer” en afsluiter “Zipper Merge”. ‘Heatbox’ zingt, beatboxt en rapt er lustig op los in al deze nummers.

‘Heatbox’ zingt deze songs allemaal zelf in en wordt in de opnamestudio bijgestaan door een arsenaal instrumentalisten met de blazers Steve Wagner, Sten Johnson en Aaron Wiener op trompetten en trombone en de saxofonisten Weston Schick en Max Felsheim. Ook de strijkinstrumenten zijn vertegenwoordigd door celliste Olivia Quintanilla en violiste Karen Kozack. Verder dragen David Feily en Alex Rossi bij op gitaren, Patrick Nelson op basgitaar en de ‘hip hop skits’ afleverende Briana en Frankie Heaton, Aaron’s kinderen. Luisteren naar de gevatte en grappige teksten bij deze nummers is inderdaad hilarisch en episch legendarisch hetgeen de titel van dit album volledig rechtvaardigt.

(valsam)