THOMAS ABBAN – DEEP WINTER (EP)

Artiest info
Website
facebook
 
 

De roots van de Amerikaanse singer-songwriter Thomas Abban lagen in Wales maar hij verhuisde als kind met zijn ouders mee naar Minneapolis, Minnesota waar hij als muzikant in de daar heersende imposante live-scène meteen opviel door zijn engelachtige falsetstem en zijn kwaliteiten als songschrijver en multi-instrumentalist.

Wij kregen onlangs zijn EP “Deep Winter” in onze postbus, een minialbum met vijf nummers dat in Amerika al eind januari op de platenmarkt is verschenen. Zijn composities zijn niet zo gemakkelijk in één of andere categorie of muziekgenre onder te brengen. Soms klinkt hij mysterieus en daarna wat meer etherisch in zijn zangstijl.

Oordeel misschien best even zelf door te kijken en te luisteren naar de video van de song “Winter”, de openingstrack van deze door hem geproducete EP. Alle vijf nummers schreef Thomas Abban zelf, hij zorgde voor de passende arrangementen en hij speelde ook zelf alle instrumenten in bij deze songs. Van de andere vier nummers op dit schijfje zijn wij het meest onder de indruk gekomen van de emotioneel gebrachte ballad “Getting Over Me” en van de liefdesverklaring in het wat te kort durende nummer “Truly Loved You”.

De hele EP “Deep Winter” duurt trouwens nauwelijks dertien minuten wat toch wel echt heel weinig is. Maar misschien maakt deze Thomas Abban dat binnenkort wel helemaal goed door een volwaardig studioalbum af te leveren.

(valsam)