MICHAEL JOHNATHON – GARDEN OF SILENCE

Artiest info
Website
facebook
Label: PoetMan Records USA Info: Hemifran

Met een foto van de door zonnebloemen bedekte grafsteen van de in 1853 geboren en in 1890 op amper 37-jarige leeftijd overleden Nederlandse kunstschilder Vincent van Gogh op de hoes brengt folkzanger en songschrijver Michael Johnathon ons alweer een nieuwe plaat onder de titel “Garden Of Silence”. De postimpressionistische schilder ligt begraven op het gemeentelijke kerkhof van Auvers-sur-Oise op een 27-tal kilometer van Parijs naast zijn broer Theo die een half jaar na Vincent overleed.

Michael Johnathon is een fervente liefhebber van het werk van Vincent van Gogh zoals moge blijken uit eerdere platen en liedjes die hij ter ere van deze artiest heeft opgenomen met als hoogtepunt het in de lente van 2021 uitgebrachte album “The Painter” over het turbulente leven van Vincent van Gogh. “Garden Of Silence” is het twintigste officiële album van deze bijna 60-jarige singer-songwriter uit Mousie in de Amerikaanse staat Kentucky.

Ook nu mogen we deze elf nieuwe nummers tellende plaat opnieuw beschouwen als een oprecht muzikaal eerbetoon aan de schilder en aan zijn collega-folkartiesten. Tien van de elf songs schreef Michael Johnathon zelf en hij vulde dat aan met het nummer “Seeger Mashup” dat hij selecteerde voor dit album met daarin een mix van diverse liedjes van de Amerikaanse folkzanger en activist Pete Seeger, één van zijn grootste muzikale voorbeelden met een indrukwekkend liedjesrepertoire dat nadien door heel veel andere muziekgrootheden werd gecoverd.

Op de video bij dit verhaal kunt u Michael Johnathon live aan het werk horen met een ander nummer uit deze nieuwe plaat: het enkel met akoestische gitaar begeleide “Winter Song” dat ook een gemeend eerbetoon is aan de Amerikaanse essayist, filosoof en dichter Henry David Thoreau. En in de slotsong “Folksinger” zet hij nog eens alle muzikanten uit het folkcircuit in de bloemetjes. Een paar songs uit deze plaat die wij graag hebben beluisterd zijn “Prodigal Son”, “Front Porch Symphony”, het lichtjes uptempo gepresenteerde “Narcissistic Blues” en het knap georkestreerde afscheidsliedje “The Farewell”.

Deze hardwerkende artiest is ontzettend actief als rondtourende liedjestroubadour met heel veel live optredens. Maar hij heeft in zijn carrière ook al een zestal boeken geschreven en een scenario voor een film, een opera en een toneelstuk. We twijfelen er dan ook niet aan dat we binnenkort alweer een nieuwe plaat van zijn hand zullen mogen begroeten.

(valsam)
“With the album ‘Garden Of Silence’ the Kentucky-based folksinger and songwriter Michael Johnathon is presenting his 20th official record since the start of his musical career. After his album ‘The Painter’ from 2021 which was a musical homage to the Dutch postimpressionistic painter Vincent van Gogh, Michael is now paying another sincere tribute to him and also to his colleagues folk artists on this magnificent new record.“ – www.rootstime.be

 

10 CD's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermel
ding: MICHAEL JOHNATHON
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.