WACKY-A-RAMA: VOLUME 1 - VARIOUS ARTISTS

Artiest info
Website
facebook
 

Als het erop aankomt om onderwerpen te zoeken voor een thema van een alweer een nieuwe serie verzamelplaten vol oldies voor het ‘Atomicat Records’-platenlabel is de creativiteit van Dee Jay Mark Armstrong ongelimiteerd. In de nu al roemrijke ‘Atomicat Records-A-Rama’-reeks koos hij deze keer voor de titel “Wacky-A-Rama” waarvoor hij uit het muziekarchief 28 liedjes heeft opgedoken die allemaal een clowneske of nietszeggende titel hebben en die in een jive-, bop-, rockabilly-, R&B- of rock’n’roll-stijl worden gezongen.

Bij het grasduinen in zijn onuitputtelijke platenkelder zocht hij deze keer in het department ‘songs uit de periode 1954 tot 1963’ alweer naar liedjes die de meesten onder ons nog nooit gehoord hebben en die we zeker niet kennen ondanks onze ongebreidelde interesse in de geschiedenis van het rijke muziekverleden. Songtitels als “Bo-Bo Ska Diddle Daddle”, “Zzztt, Zzztt, Zzztt”, “The Chickie-Goo”, “Du-Bi-A-Do” of “Buzzzzzz” kunnen door ons niet vertaald worden of rekenen op een uitleg over hun betekenis.

Toch hebben we voor de video’s bij deze recensie gekozen voor enigszins nog ietwat verstaanbare titels. De eerste audiovideo laat u kennismaken met de song “Orange Coloured Sky” van de uit Cleveland, Ohio afkomstige blueszanger en songschrijver Screamin’ Jay Hawkins uit 1958. Datzelfde jaar leverde ook het lied op dat we op de tweede video laten horen: “Hey Stella! (Who Zat Down In Your Cellar)” van ‘The Crew Cuts With Joe Reisman’s Orchestra And Chorus’ dat eigenlijk een eenvoudig Canadees vocaal kwartet was.

Maar zoals op vele platen van dit retrolabel zijn de vertolkers van deze nummers op dit album totaal onbekende artiesten die ons toch telkens weer weten te verbazen met de songs die ze voor deze verzamelaar hebben afgeleverd. Alweer puik selectiewerk dus van Dee Jay Mark Armstrong die ons alvast doet uitkijken naar de volgende cd’s in deze nieuwe reeks.

(valsam)