SIN ON SATURDAY, PRAY ON SUNDAY – VOL.3: SHAKE THAT THING

Artiest info
Website
facebook
 

Voor christenen is de zevende dag géén tv-dag, maar moet de zondag een rustdag én de dag van God zijn. De zaterdag is voor hen ook lang een “gewone” werkdag geweest. Dat dit ook voor niet-gelovigen geldt, blijkt uit de titel van de nieuwe KMCD-compilatie reeks ‘Sin On Saturday, Pray On Sunday’, met de opmerking dat voor sommigen ontucht op bijna alle dagen kan. KMCD 136-Vol. 3: ‘Shake That Thing’ verzamelt 28 “sizzling slabs of r&b and gospel” van bekende en minder bekende artiesten samen.

KMCD 136 is een knallende muziekbundel boordevol R&B-intensiteit die beukende blues combineert met opzwepende uptempo gospel. Op zaterdagavond worden de mensen wild en rauw als ze luisteren naar Jump Blues. Op zondag bidden ze en berouwen ze hun zonden in de kerk, terwijl ze meezingen met inspirerende, vrolijke gospelsongs. De meeslepende bloemlezing uit de jaren 1948 tot en met 1963 bevat wilde bluestitels van: Boo Breeding (“Country Woman”), Little Richard (“She Knows How to Rock”), Jerry McCain & His Upstarts (“Run, Uncle John! Run”), John Lee Hooker (“Hug and Squeeze”), Leroy Foster & Muddy Waters (“Locked Out Boogie”), die de toon zetten voor een gezellige avond.

De verfijnde R&B-waaier bevat: Memphis Slim (“Big City Girl”), Charles Epps (“Shake That Thing”), Billy Boy Arnold (“Here's My Picture”), Little Milton (“I'm a Lonely Man”) en nog veel meer. De inspirerende gospels zijn onder meer: Mahalia “'de Koningin van de Gospel'” Jackson (“Said He Would”), Charles White (“Didn't It Rain”), The Sensational Nightingales (“To the End”) en The Colemanaires (“This May Be The Last Time”). Samengevat: perfect om op te dansen!

‘SHAKE THAT THING’ is een compilatiealbum met 28 originele nummers uit de jaren vijftig/zestig, die staan voor typische soms stevige, rauwe r&b. Het album archiveert een deel van de muziekgeschiedenis die aan de basis ligt van wat nu wereldwijd vele muzikanten aanvuurt om te spelen en die vele muziekliefhebbers boeit…” (ESC for Rootstime.be)

Eric Schuurmans