THE ROCKIN’ SPOT – VOLUME FIVE: AUDREY

Artiest info
Website
facebook
 

Na ‘Juliet’, ‘Louise’, ‘Jeanie’ en ‘Cheryl’ is het nu de beurt aan ‘Audrey’ om ons te komen verblijden met alweer een rits nieuwe stokoude nummers op de vijfde plaat van de compilatieserie “The Rockin’ Spot” van het retrolabel ‘Atomicat Records’. De onvermoeibare samensteller Dee Jay Mark Armstrong selecteerde voor dit vijfde verzamelalbum nog maar eens 28 liedjes in rock’n’roll-, rockabilly- en R&B-stijl, allemaal songs die voor het eerst werden opgenomen en uitgebracht in de periode tussen 1952 en 1961, dus stuk voor stuk meer dan zestig of zeventig jaar oude hits uit vervlogen tijden.

We krijgen een reeks leuk swingende dansnummers aangeboden die zowel in de beslotenheid van uw leefruimte als op de fonkelende dansvloer van discotheken nog altijd voor een goede atmosfeer zullen weten te zorgen. Twee voorbeelden van dergelijke songs hebben we voor u ter kennismaking op de audiovideo’s bij deze recensie toegevoegd: eerst kunt u genieten van het liedje “Pretty Jane” van Mark Robinson & Duane Eddy op gitaar uit 1958 (ter info: de naam ‘Mark Robinson’ is een pseudoniem voor songschrijver Lee Hazlewood die deze song ook componeerde). Daarna mag u nog eens lekker swingen op de tonen van het nummer “Lorraine” dat in 1963 gezongen werd door Buddy Covelle en hier de aftrap geeft op dit album.

Ook van de tracklijst op deze verzamelaar moeten we alweer ootmoedig erkennen dat de meeste liedjes en de namen van de uitvoerende artiesten voor ons totaal onbekend en nieuw zijn, met als enige uitzondering die van Conway Twitty die hier het nummer “Hey Little Lucy! (Don’t Cha Put No Lipstick On)” uit 1959 aflevert. Conclusie: we kunnen toch alweer best genieten van haast alle 28 songs op dit vijfde album in de serie ‘The Rockin’ Spot’.

(valsam)