TOM OVANS – THE CURE

Artiest info
Website
 
Label: New Sound Recordings

Wanneer je nu en in de toekomst ergens iets zult lezen over de in Boston, Massachusetts geboren Amerikaanse folk- en countryzanger Tom Ovans, dan zult u telkens weer kunnen vaststellen dat er voortdurend een vergelijking gemaakt wordt tussen hem en folktroubadour Bob Dylan. Die gelijkenis is er niet enkel omwille van de gebrachte liedjes en muziek maar wordt zeker ook veroorzaakt door zijn haast identieke stemgeluid, zij het misschien ietsje minder hees, doorrookt en nasaal dan die van zijne nu 82-jarige hoogheid.

Met de release van zijn nieuwste vijftiende plaat “The Cure” kunt u zelf oordelen of die vergelijking ook klopt, bijvoorbeeld door te luisteren naar de drie nummers uit dit album die we voor de bijgaande audiovideo’s op random-basis hebben geselecteerd: “The Cure”, “Gonna Miss You” en “Looking In Your Eyes”. In totaal brengt de nu in Austin, Texas wonende Tom Ovans op dit album zeventien zelfgecomponeerde liedjes waarvoor hij ook alle te horen instrumenten zelf heeft ingespeeld. Dat zijn akoestische gitaren, af en toe een elektrische slidegitaar, een basgitaar, een mandoline, een mondharmonica en allerlei percussie-instrumenten. Deze nieuwe plaat van Tom Ovans werd opgenomen in de ‘Barking Dog’-studio in Manslaughter, Texas met Lou Ann Bardash als producer.

Zoals het hoort bij de betere folksongs wordt er in elk nummer een specifiek verhaal verteld met hier als onderwerpen afscheid nemen, de positieve en negatieve aspecten van de liefde, het ouder worden, de onafwendbare sterfelijkheid en het leven van outlaws en andere dubieuze figuren.

Net als bij Dylan zijn wij ook hier vooral gecharmeerd door de verhalende ballads die innerlijke emoties uitstralen zoals in o.a. “Higher Ground”, “Like Some Old Irish Rover”, “Gonna Miss You”, “Blame It On The Rain”, kampvuurliedje “Stranger In This Town”, “Looking In Your Eyes” en “Mercy Street”. Het zijn stuk voor stuk songklassiekers die Bob Dylan al sinds lange tijd niet meer maakt. Misschien is Tom Ovans wel zijn gerechtvaardigde troonpretendent want met zijn album “The Cure” heeft deze Texaanse troubadour volgens ons één van de beste folkplaten van 2023 gemaakt.

(valsam)

 

 

10 CD's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermel
ding: TOM OVANS
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

TRACKLIJST:

1. The Cure
2. Lazy Driver
3. Camille And The Dance Of Death
4. Higher Ground
5. Fading Light
6. Like Some Old Irish Rover
7. Gonna Miss You
8. Blame It On The Rain
9. Ballad Of A Bloody Nose
10. Louise Ann
11. Stranger In This Town
12. Earth Quake
13. Jesus Wears A Six Gun
14. There’s A Man
15. Looking In Your Eyes
16. Mercy Street
17. My Ship’s A Coming