NEW EARTH FARMERS – THE GOOD ONES GOT AWAY

Artiest info
Website
facebook
Label: OneLipLuca

De kernleden van de Amerikaanse folkrockformatie ‘New Earth Farmers’ uit San Francisco zijn de twee singer-songwriters Paul Knowles en en zijn levenspartner Nicole Storto. Zij schreven samen zes nieuwe nummers voor hun recent op de markt gebrachte eerste volwaardige album onder die groepsnaam: “The Good Ones Got Away”. Ze voegden daar nog een zeer knappe coverversie aan toe van de song “Waiting Such A Long, Long Time”, een nummer uit het in 2012 verschenen compilatiealbum “Arkeology” van de Britse rockgroep ‘World Party’ wat eigenlijk het muzikale soloproject was van de Welshe muzikant Karl Wallinger.

Voor de opname van deze amper 25 minuten durende plaat kregen Paul Knowles en Nicole Storto in de ‘Boxer Lodge Studio’ in Napa, Californië het gezelschap van de van hun werk bij Chuck Prophet gekende instrumentalisten James DePrato op leadgitaar en lapsteel en Kevin T. White op basgitaar en van Nigel Twist van ‘The Alarm’ op drums. Alisa Rose speelt mee op viool en altviool, terwijl Dave Zirbel op tweede leadgitaar speelt op de tijdens een liveconcert in de ‘Great American Music Hall’ in San Francisco opgenomen song “The Garden” waarvoor Melissa Phillips Deprato de backing vocals heeft verzorgd.

De drie songs uit “The Good Ones Got Away” die we voor de video’s bij deze recensie hebben geselecteerd zijn achtereenvolgens de openingstrack “Oh Mary”, gevolgd door “The Universe Is Hiding” en tenslotte “Judgement Day”. Het zijn nogal melodieuze rocksongs waarbij vooral de knappe harmonieus blendende samenzang van de twee kernleden van ‘New Earth Farmers’ opvalt. Die nieuwe groepsnaam kozen ze overigens pas onlangs als opvolger van hun eerste naam ‘Mars Arizona’ en het daaropvolgende ‘New American Farmers’ wat ze te nationalistisch vonden. In die nieuwe meer aardse hoedanigheid brachten ze in 2021 een eerste EP uit onder de titel “Into The Great Unknown”, de voorganger van deze eerste full-cd.

(valsam)

 

 

 

 

10 CD's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermel
ding: NEW EARTH FARMERS
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.