MICHAEL VINCENT – ELECTRIC FOX

Artiest info
Website
facebook
Label: Angel Blossom Records

Voor de opname van zijn nieuwste album “Electric Fox” doet de Amerikaanse singer-songwriter Michael Vincent uit de regio van San Francisco Bay een beroep op zijn vaste begeleidingsband ‘U No Who’ die bestaat uit leadgitarist Scott Warren, bassist David Mendoza en drummer Anthony Fulgar. Zijn volledige paspoortnaam is Michael Vincent Hollingshead en zijn rootsrock-, alternatieve blues- en Americana-muziek is heel bekend in San Francisco door de vele optredens die hij er met zijn band speelt. Hij heeft sinds zijn debuut “Lines And Wonders” in 1993 al zeven soloplaten uitgebracht met als laatste in het rijtje “For The Record” uit 2020.

De op de eerste audiovideo te beluisteren albumopeningstrack “Together” is tevens de op een knappe beat gebrachte eerste single uit de nieuwe plaat “Electric Fox”. Drie van de acht nummers op dit album werden ook al eerder opgenomen op folkrockplaten die Michael Vincent destijds heeft uitgebracht. Andere tracks zijn persoonlijke favoriete songs van hem maar ook veelgevraagde nummers door zijn publiek bij de optredens. Dat geldt voor het poppy nummer “Fool, My Eye”, het aan de ‘flower power’-periode in de sixties herinnerende “Last Summer” en het melodieuze “In A Whisper”. Die tracks kregen voor de opname op dit nieuwe album een aan deze tijd aangepaste remake. Een voorbeeld hiervan is het rocknummer “The Longest Time” dat u op de tweede audiovideo kunt beluisteren.

De begeleidingsband “U No Who’ werd in 2018 opgericht om samen met Michael Vincent te gaan optreden. Daar waar hij vooral beïnvloed werd door de folkrockmuziek uit de jaren ’70 brachten zijn muzikanten vooral invloeden aan uit de blues, pop, jazz en progressieve rockmuziek. Naast zijn muzikale activiteiten is Michael Vincent als vrijwilliger ook nauw betrokken bij de lokale hulpverleningsinitiatieven voor thuislozen, marginalen en mensen die worstelen met mentale gezondheidsproblemen. Die ervaringen uit zijn dagelijkse leven bezorgen hem ook de nodige inspiratie voor het schrijven van sommige van zijn liedjes.

(valsam)