SUMMERTIME SCORCHERS: VOL. 4 - V.A.

Artiest info
Website
facebook
 

“Summertime Scorchers: Vol. 4” is het vierde verzamelalbum op rij in de reeks van aan de zomertijd gerelateerde oldies uit de periode 1957 tot 1963. De collectie van dertig liedjes is ook nu weer een selectie die gemaakt werd door de onvermoeibare Dee Jay Mark ‘Let’s Party’ Armstrong en zijn hoesjes tekenende collega Henrique ‘Life Is But A Dream’ San voor het retrolabel ‘Atomicat Records’.

Het interessante aan de platen die via dat label op de markt worden gebracht is dat er over elke song die we te horen krijgen ook bijhorende leerzame informatie aangeboden wordt over wie de vertolkers zijn en/of hoe het nummer tot stand is gekomen. Zo kunnen we over de twee songs die op de video’s te horen zijn vernemen dat het nummer “California Sun” van Joe Jones op het eerste filmpje eigenlijk een veel grotere hit is geworden in de versie van Amerikaanse rockgroep ‘The Rivieras’ in de beginjaren ’60. Over de op de tweede video te beluisteren ‘doo-wop’-song “From The Bottom Of My Heart” van ‘The Fantastic Five Keys’ leerden we dat de B-kant van het in 1962 uitgebrachte singletje het liedje “Out Of Sight, Out Of Mind” herbergde en dat beide songs heropgenomen versies waren van een originele opnamesessie uit 1956.

De hele reeks songs op “Summertime Scorchers” bestaat uit vrolijke, zonnige en vlot in het gehoor liggende liedjes, te beginnen met de grappige twistnummers “School’s Out” van ‘Bill James And The Hex-O-Tones’ uit 1959 en “Twisting On The Beach” van ‘Jimmy Simms Thunderbirds’ uit 1962. Ook aanstekelijk dansbaar zijn de Buddy Holly- en Eddie Cochran-achtige swingende rocksongs als “Long Pony Tail” van ‘Chuck Tharp And The Fireballs’ uit 1960, het door Carl Perkins geschreven “Your True Love” van Hank Price III uit 1962 en rockabilly-nummers als “I’m Loving You Baby” van Bobby Hardin uit 1960 of “At The Hop” van Nick Todd uit 1957 dat bij ons in het daaropvolgende jaar een hit werd in de versie van ‘Danny & The Juniors’. Helemaal aan het einde van deze cd brengt David Hill het door hem in 1959 opgenomen nummer “Living Doll” dat in Europa in hetzelfde jaar een megahit werd in de versie van ‘Cliff Richard & The Drifters’ (de latere begeleidingsgroep ‘The Shadows’).

(valsam)