SERVANT OF LOVE: ROCKABILLY LOVE VOLUME ONE - VARIOUS ARTISTS

Artiest info
Website
facebook
 

Een ‘dienaar van de liefde’ oftewel ‘servant of love’, wie zou dat niet willen zijn. Samensteller Mark Armstrong van Atomicat Records dook nog eens in de diepe kelders van zijn muziekarchief om er liedjes te gaan zoeken die op één of andere manier een link hadden met het thema “Servant Of Love” en hij vond blijbaar voldoende nummers om er een nieuwe serie mee te beginnen.

De eerste compilatieplaat in deze reeks levert dertig nummers op die iets te maken hebben met de liefde en die stammen uit de rockabilly-muziek uit de periode van 1956 tot 1962. De nadruk bij het kiezen voor deze songs lag bij de vrolijkheid en opgewektheid die van de nummers afstraalt, een optimistische nostalgische blik op de dansbare muziek uit het verre verleden.

Zoals we door de jaren heen gewend zijn geworden van verzamelalbums die uitgegeven worden door Atomicat Records zijn ook nu weer alle opnames van die oldies geremastered waardoor ze veel actueler klinken dan ze in werkelijkheid zijn. Ook bij de songkeuze werd traditioneel gezocht naar minder bekende of zelfs totaal onbekende liedjes die meer dan zestig jaar geleden op plaat werden uitgebracht.

Vandaar dan ook dat van al de artiesten die op deze plaat te horen zijn er amper een drietal zijn waarvan hun naam bij ons een belletje weet te doen rinkelen. Hier zijn dat ‘The McCoys’ die we kennen van hun hitje “Hang On Sloopy” uit 1965 en die hier het nummer “Full Grown Cat” brengen. Ook de Amerikaanse countryzanger Del Reeves is bekend omwille van een aantal kleine hitjes die hij in de jaren ’60 wist te scoren, waaronder het hier gebrachte “Baby, I Love You”. De bekendste naam op deze tracklijst is die van de nu 85-jarige zangeres Wanda Jackson, één van de eerste vrouwelijke performers in het rockabilly-genre die het meeste hits in die stijl telde van alle artiesten op deze plaat. De song die uit haar repertoire werd weerhouden voor deze verzamelaar is het nummer “Baby Loves Him”.

Voor de selectie van de liedjes die we aan deze recensie willen toevoegen op de twee video’s kozen we voor een audio-video van de uit 1959 stammende song “Servant Of Love” die gezongen werd door ‘The Van Brothers’ en dus dienst heeft gedaan voor de thematitel van deze nieuwe serie. De tweede video is een uit die tijd stammende zwart-wit-opname van Johnny Rebb die het liedje “Think Me A Kiss” uit 1960 zingt. Het hoog gehouden dansritme doorheen al deze dertig rockabillyliedjes zal ongetwijfeld voor een aangenaam uurtje dansplezier zorgen bij de luisteraars en hopelijk dus ook bij u.

(valsam)