THE ROCKIN’ SPOT VOL. 4: CHERYL - VARIOUS ARTISTS

Artiest info
Website
facebook
 

We hadden een tijdje geleden bij de recensie van “Volume 3: Jeanie” al aangekondigd dat er nog een vierde verzamelplaat zou gaan verschijnen in de ‘Atomicat Records’-reeks “The Rockin’ Spot”. Die is er nu dan ook gekomen met zoals in de vorige drie uitgaven (Juliet, Louise en Jeanie) alweer een meisjesnaam in de titel: “Volume 4: Cheryl”.

Nostalgicus Dee Jay Mark Armstrong selecteerde voor dit vierde verzamelalbum nog maar eens 28 liedjes in rock’n’roll-, rockabilly- en R&B-stijl, allemaal songs die voor het eerst werden opgenomen en uitgebracht in de periode tussen 1955 en 1963, dus stuk voor stuk meer dan zestig jaar oude hits uit vervlogen tijden. We krijgen een reeks leuk swingende dansnummers aangeboden die zowel in de beslotenheid van uw leefruimte als op de fonkelende dansvloer van discotheken nog altijd voor een goede atmosfeer zullen weten te zorgen.

Twee voorbeelden van dergelijke songs hebben we voor u ter kennismaking op de audiovideo’s bij deze recensie toegevoegd: eerst kunt u genieten van het liedje “Pity Miss Kitty” van Bobby Darin uit 1960 en daarna mag u alles nog eens keurig overdoen op de tonen van de albumtitelsong “Cheryl” die in 1963 gezongen werd door het uit het New Yorkse stadsdeel Bronx afkomstige kwartet ‘The Elgins’.

Ook van de tracklijst op deze verzamelaar moeten we alweer ootmoedig erkennen dat de meeste namen van de uitvoerende artiesten voor ons totaal onbekend en nieuw zijn, met als enige uitzondering die van rocklegende Gene Vincent die hier zijn song “Anna Annabelle” uit 1960 aflevert. De liedjes die hier in een geremasterde versie te horen zijn blijken trouwens eveneens enkel nobele onbekenden te zijn voor onze toch vrij goed in de muziekwereld vertoevende oortjes, maar we kunnen toch alweer best genieten van haast alle songs op dit vierde album in de serie ‘The Rockin’ Spot’.

(valsam)