JOOST DIJKEMA – AFTER THUNDER SUN

Artiest info
Website
facebook
Label: Twin Dimension Records

“After Thunder Sun” is de titel van het derde soloalbum van de 33-jarige Nederlandse folkzanger, gitarist en songschrijver Joost Dijkema uit Groningen. Dat ‘solo’ mag u wel heel letterlijk nemen want hij heeft echt alles helemaal alleen gedaan op deze plaat: zingen, songschrijven, alle instrumenten inspelen, opnemen, mixen en producen in zijn eigen ‘Hunker Bunker Studio’ in Haren; alles komt allemaal op zijn conto. Deze plaat is de opvolger van zijn in 2019 op de markt verschenen album “Time Thief” en van zijn debuutplaat “Sacred Revelations” uit 2016.

Op de achterzijde van het cd-hoesje van “After Thunder Sun” staat een tekening van een hond, zijn trouwe hond ‘Buddy’ die onlangs is overleden en waaraan Joots Dijkema twee tracks op dit album heeft opgedragen: de geheel instrumentale opener “When A Dog Knows You’re Home” en het gezongen eerbetoon aan zijn viervoeter in de ballad “Buddy” (zie 2e video). Er staat nog een tribute-song aan het einde van dit album: in het instrumentale gitaarnummer “The Chap From Wrytree” reflecteert hij over de Engelse folkzanger, gitarist en songschrijver Michael Chapman die op 10 september 2021 op 80-jarige leeftijd is overleden en die Joost Dijkstra altijd als een belangrijke inspiratiebron voor zijn werk beschouwt.

Tussen de overige zeven tracks op “After Thunder Sun” vinden we nog wat louter instrumentale gitaarnummers zoals “Let It Rain (Like It Used To Rain)”, “Vic’s Raga” en “Anne’s Island” naast de sfeervolle op banjo gespeelde albumtiteltrack. Gelukkig maar blijken er ook nog enkele gezongen nummers op de tracklijst te vinden zoals het catchy popliedje “Beautiful Ride” dat u op de eerste video in een live-uitvoering kunt beluisteren, de bluesy folkrocksong “Shards Of Love” en de ballad “(Packing In For The) Train Of Doomsday” dat wij graag wilden uitroepen tot mooiste nummer op deze plaat.

(valsam)