APE SHIFTER – MONKEY BUSINESS

Artiest info
Website
facebook
Label: Brainstorm Records
 

‘Ape Shifter’ is de naam van een Duits instrumentale progressieve gitaarrock spelend trio uit Immenstadt in de deelstaat Beieren. De gitaarklanken worden ingespeeld door de uit Amerika afkomstige Jeff Aug en het ritmesectiegedeelte ligt in handen van bassist Florian Walter en drummer Kurty Münch.

De groep werd opgericht in de herfst van 2015 en heeft sindsdien twee volwaardige albums op de markt gebracht: de titelloze debuut-cd “Ape Shifter” in 2017 en het logisch daarop volgende “Ape Shifter II” in 2019. Beide albums werden indertijd door ondergetekende gerecenseerd en het lijkt dus vanzelfsprekend dat ook album nummer drie door mij onder de loep zal worden genomen, hoewel ik daarvoor gezien het muziekgenre geen vragende partij ben geweest.

Het trio stapt af van het nummeringssysteem voor hun albums en gaf deze derde plaat de titel “Monkey Business”. “Mind Of You” is de titel van het nummer uit deze plaat dat we gereserveerd hebben om op de bijgaande video mee te geven. In de twaalf nummers op dit album wordt regelmatig in de richting van punk rock en heavy metal geweken en dus moesten we de volumemeter tijdens de beluistering toch een aantal keren terugdraaien, vooral als de loeiharde gitaarriffs elkaar in ijltempo opvolgen op dit 40 minuten lang durende powerrockgeweld.

(valsam)