NEW EARTH FARMERS – THE GOOD ONES GOT AWAY (EP)

Artiest info
Website
facebook
Label: One Lip Luca

De groep ‘New Earth Farmers’ is eigenlijk een duo muzikanten uit San Francisco, Californië met zanger, gitarist en keyboardsspeler Paul Knowles en zijn levenspartner zangeres-gitariste Nicole Storto als songschrijvers. Met drummer Nigel Twist van ‘The Alarm’ en de uit de band van Chuck Prophet ontleende instrumentalisten James Deprato op gitaren en lap steel en Kevin T. White op bas trok het duo eind vorig jaar naar de ‘Boxer Lodge’-opnamestudio in Napa, Californië. Ze namen er zeven songs op voor hun EP “The Good Ones Got Away” die in maart 2023 officieel zal worden gereleased.

Het gekende cliché dat een minialbum nooit lang genoeg duurt is zeker ook hier van toepassing. We krijgen de zeven liedjes in amper 25 minuten voorgeschoteld, ondanks het gegeven dat er toch wel enkele muzikale pareltjes tussen zitten. Daarbij denken wij dan vooral aan de openingstrack “Oh Mary” (zie eerste video), “The Universe Is Hiding” waarvan de albumtitel uit de songtekst werd gedestilleerd en de ijzersterk rockende songs “Judgement Day” en “Waiting Such A Long, Long Time”, een coverversie van de song van ‘World Party’ uit hun album “Arkeology” van 2012.

Verder konden we ook best genieten van het in de ‘Great American Music Hall’ in San Francisco live opgenomen nummer “The Garden” dat u op de tweede video kan beluisteren. “The Good Ones Got Away” is de opvolger van de in 2021 door ‘New Earth Farmers’ (toen nog ‘The New American Farmers’) uitgebrachte EP “Into The Great Unknown” waarop dezelfde instrumentalisten als op deze nieuwe EP bij de opname in de studio hebben meegespeeld.

(valsam)