BOOGIE-A-RAMA – VOLUME 1

Artiest info
Website
facebook
 

 

Ze lijken ons echt onvermoeibaar te zijn, die samenstellers van de oldies-verzamelplaten bij het retrolabel ‘Atomicat Records’. Vooral Dee Jay Mark Armstrong beschikt over een onuitputtelijke voorraad aan liedjes uit de jaren ’50 en ’60 die hij uit zijn enorme archief opduikt en voor het label onder een bepaald specifiek thema opnieuw uitbrengt. Zo is er nu weer een nieuwe compilatieplaat verschenen in de nu al beroemde en beruchte ‘…-A-Rama’-reeks met het 28 nummers tellende album “Boogie-A-Rama Volume 1”.

De boogie is een ritme of danspatroon in een van origine uit de blues stammend nummer. Ook de veelal op piano gespeelde boogiewoogie-muziek ligt aan de basis van dit genre. Als u nog eens in stijl zou willen rocken zoals in ‘den goeden ouden tijd’, dan kunnen we u de aanschaf van de albums in deze “Boogie-A-Rama”-serie met 60 en 70 jaar oude liedjes warm aanbevelen. Er zit een hele grote brok muziekgeschiedenis verpakt in deze verzamelalbums en daar kunnen wij bij ‘Rootstime’ als echte muzieknostalgici met veel plezier van genieten.

Om u nu al in de juiste stemming te brengen hebben we twee van de 28 tracks op audiovideo’s aan deze recensie toegevoegd. Eerst hoort u Earl Williams in het nummer “Let’s Make Love Tonight” en de tweede video laat u kennismaken met de song “Move Baby Move” van Billy (The Kid) Emerson. Zoals meestal het geval is met deze compilatiealbums van ‘Atomicat Records’ gaat het ook hier weer om totaal onbekende vertolkers van de nummers met als enige uitzondering misschien Johnny Otis die hier zijn bijdrage aflevert in de vorm van de song “The Love Bug Boogie” uit 1952. De geremasterde versies van al die stokoude liedjes zorgen echter opnieuw voor een zeer beluisterenswaardig album.

(valsam)