LITTLE BOBBY – GOD MADE ME BLUE

Artiest info
Website
 
label: Untouchable Productions

 

“Some are destined to become a musician…”

“Ik was voorbestemd om muzikant te worden…”, dat beweert Little Bobby (zijn huidige thuisbasis is McIntosh, Minnesota) als je zijn nieuwe album ‘God Made Me Blue’ onder de loep neemt. Voor blues muzikant Robert Houle III aka “Little” Bobby was muziek altijd de rode draad in zijn leven. Geboren in Red Lake (Minnesota) groeide hij op, omringd door muziek. Met zijn vader “Big Bobby”, grootvader Robert Houle (een Minnesota Music Hall of Famer) en andere muzikale neven en nichten. Robert’s eerste instrument was een drumstel van zijn ooms, dat hij daarna, geïnspireerd door Jimmy Page van Led Zeppelin en de legendarische Jimi Hendrix, ruilde voor een gitaar. Alsof hij voorbestemd was om te zijn, zouden zijn muzikaal talent en toewijding hem uiteindelijk op verschillende blues charts plaatsen.

Zijn recente album, ‘God Made Me Blue’ (2022) met acht originele nummers is een mix van blues, rock, country en R&B. Houle is niet alleen de leadgitarist, maar zingt ook op de meeste tracks en speelt ook bas, drums en keys op de nummers. Dat het album totaal maar 33 minuten duurt, betekent niet dat het allemaal korte nummers zijn. Het opent met de titelsong, een duet van Bobby met Lydia Rose Christianson. Bobby's gitaar solo’s klinken geweldig in deze ballade. “I Feel Like Drinking” is een prima blues shuffle met geweldige koperblazers in de achtergrond en opnieuw een uitstekend zingende Bobby. “Dream” is daarna een nummer dat opent met de sax en dat daarna groeit naar een climax. Het doet je, ik denk door het orgel, aan "A Whiter Shide of Pale" van Proclam Harum denken. De blues rocker “Just Like My Old Man” schreef Bobby als eerbetoon aan zijn vader. Het nummer eindigt met een hectische gitaar. Lydia Rose Christianson zingt ook in de ballade, “My Favorite Mistake”. Er volgt dan meer uitstekende blues met “Bring Back the Old School”, een rustig nummer met snedige gitaar en prima orgelondersteuning en “Hold On”, waarin het orgel boven de instrumentatie uit komt. Om te eindigen is er “That Ain’t Right”, een nummer waarin Ashley Nupdal zingt. Ze is helaas een paar jaar geleden overleden, na het opnemen van dit nummer met Bobby. Little Bobby begint met een heerlijke dobro intro, daarna neemt Ashley het over en dan komt de band cool binnen.

“Little Bobby's 'God Made Me Blue' will undoubtedly captivate a wide audience…” (ESC, Rootstime.be)

Eric Schuurmans

 

10 CD's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermel
ding: LITTLE BOBBY
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

‘GOD MADE ME BLUE’: tracklist: 01. God Made Me Blue – 02. I Feel Like Drinking – 03. Dream – 04. Just Like My Old Man – 05. My Favorite Mistake – 06. Bring Back the Old School – 07. Hold On – 08. That Ain’t Right | Music/Lyrics: Robert Houle III | Credits: Little Bobby: vocs, guitars, bass, drums, piano & Lydia Rose Christianson: vocs (1,5), Ashley Nupdal: vocs (8)

Discography LITTLE BOBBY: God Made Me Blue [2022] | Simple [2020] | Grow Old with You (single)  [2018] | Showbiz [2014] | Life of the Blues [2012] | Good Blues w/Nora Jean [2011] | A Night @ the Empire (Live DVD) [2009] | I’ve Got a Woman [2008] | Down, Dirty & Mean [2007] | Before the Storm, feat. Buddy Guy [2005] |