GRANVIL POYNTER – CIGARETTES AND GIN

Artiest info
Website
facebook
 

 

“Quietly working under the radar…”

“Rustig onder de radar werkend…” zo omschrijft een vriend Granvil Poynter en zijn muziek. Maar hij is daarom niet onopgemerkt gebleven! Hij won de prijs voor “Best  Blues Artiest” tijdens de uitreiking van de muziekprijzen van San Antonio en toerde met Billy F. Gibbons en ZZ Top. Met de release van zijn nieuwe album ‘Cigarettes and Gin’ is het misschien tijd dat we hier kennis maken met deze muzikant uit San Antonio!

Granvil ontwikkelde zijn op blues gebaseerde geluid in de roadhouses van zijn geboorteland Arkansas en in de bars en juke joints van de Lone Star State, Texas. Zijn interesse voor de blues kwam er éérst door artiesten als Eric Clapton en Stevie Ray Vaughn. Later groef hij dieper en ontdekte hij de “masters”, waaronder Muddy Waters, Albert King en John Lee Hooker.

"Hoewel ik niet veel woorden heb om iets vast te leggen, probeer ik met mijn stem de menselijke situatie overbrengen: de verlangens, de gevoelens, de worstelingen, de hoop…”.

Op zijn nieuwe album, ‘Cigarettes &nd Gin’, vertelt Granvil Poynter opnieuw zijn verhalen en leven de verhalen doorheen zijn muziek. Van de 14 tracks zijn er negen die hij zelf schreef en buiten “This Little Light”, een traditional met gospel-invloeden, vond hij voor vier nummers zijn inspiratie bij o.a. Rory Gallagher voor de shuffle “Texas Girl”, bij Little Walter Jacobs voor het rustige “Blues with a Feeling”, bij Eddie Shuler & Sidney Simien voor het rockende “Tell Me” en bij Peter Green voor het zwoele, wat exotische “Looking for Somebody”. De opnames gebeurden samen met drummer Raul G. Garcia & bassist David Meissner. 

De overblijvende tracks zijn alle Poynter-originals. Op “Hot Rod Baby”, waarmee het album opent, rockt het trio rechttoe rechtaan en in de gevoelige en erg uitgesponnen bluesy titelsong spreekt daarna vooral Poynter’s gitaar, zijn woorden bijna overbodig. “The Hurt” voelt niet pijnlijk aan, met “Cadillac Love” schakelt het trio een versnelling hoger, “Real Tuff” is dan al de volgende shuffle, terwijl op “Whiskey” Poynter de blues deep down zoekt, zoals de blues masters die hem voorgingen. “T Bird a Go Go” zet zonder woorden aan om er tegen in te gaan, het zowat méést bluesy nummer op het album, “Tacoland” klinkt zoals blues in de vroege uren klinken moet en in “Fast Car”, de rockende afsluiter, zingt Poynter zijn liefde voor snelle wagens nog eens uit.

“On 'Cigarettes and Gin' Granville Poynter shows how straightforward and honest his bluesy music rocks…” (ESC, Rootstime.be)

Eric Schuurmans

 

10 CD's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermel
ding: GRANVIL POYNTER
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

‘CIGARETTES AND GIN’: tracklist: 01. Hot Rod Baby – 02. Cigarettes and Gin – 03. Texas Girl [Rory Gallagher] – 04. The Hurt - 05. Tell Me [Eddie Shuler / Sidney Simien] – 06. Blues with a Feeling [Little Walter Jacobs] – 07. Cadillac Love – 08. This Little Light [traditional] – 09. Real Tuff – 10. Whiskey – 11. T Bird a Go Go – 12. Tacoland – 13. Looking for Somebody [Peter Green] – 14. Fast Car | Music/Lyrics: Granvil Poynter, or as [noted: 3,5,6,8,13] | Producer: Joe Trevino Blue Cat Studios | Credits: Granvil Poynter: vocs, guitar / Raul G. Garcia: drums / David Meissner: bass 

Discography GRANVIL POYNTER: Cigarettes and Gin [2023] | Another Day Singing the Blues [2013] |