LINDA SUSSMAN – SHAKE IT LOOSE TODAY

Artiest info
Website
facebook
Label: Sing Out Proud Music

Een half jaartje geleden hebben we hier voor ‘Rootstime’ een zogeheten ‘portrait’ samengesteld over de drie recentste albums “Every Road” uit 2018, “Pass It On Down” uit 2019 en “These Walls” uit 2021 van de Amerikaanse zangeres en songschrijfster Linda Sussman uit New York. Zij was blijkbaar heel tevreden over onze evaluatie van haar werk want ze publiceerde ons verhaal in het Nederlands en in een naar het Engels vertaalde versie op haar website.

Bovendien is ‘Rootstime’ nu ook één van de eersten om een recensie te schrijven over haar allernieuwste album “Shake It Loose Today” dat begin juli op de markt werd gereleased. Dat haar kwaliteiten als componiste en vertolker van liedjes alleen maar zijn toegenomen bewijst ze op deze plaat in negen nummers waarin de folk- en blueselementen ruim aan bod blijven komen. In de eerste lyrics video bij dit verhaal hoort u de openingstrack “Chain Of Hope”, een melodieuze folksong. De daaropvolgende albumtitelsong “Shake It Loose Today” leunt sterker aan bij de bluesmuziek.

Linda Sussman stuurde ons samen met haar nieuwe cd ook twee pagina’s met de songteksten mee. Daaruit kunnen we afleiden hoeveel belang ze hecht aan de woorden bij haar liedjes zoals we hier kunnen horen in “Chain Of Hope”, een schreeuw om vrijheid, vrede en tegen al het geweld in de maatschappij. Anderzijds is er ook het oprechte verlangen naar steun en liefde in de mooie folkballads “Will You Hold My Hand”, “The Light Moves On” en in het bluesy liedje “Honey We Gonna Fly”.

Op de tweede audiovideo laten we u kennismaken met het uptempo gebrachte optimistische liedje “Movin’ Up Neck On Your Guitar”. Heel mooi is ook het catchy meezingbare deuntje “Deja Vu” en in de albumafsluitende song “Dream Big” wil ze de luisteraar nog een positieve boodschap meegeven dat het hebben van een gezonde ambitie om in het leven te slagen helemaal niet verkeerd is en zelfs wordt aangeraden opdat je zorgeloos temidden de dagdagelijkse beslommeringen van het leven zal kunnen genieten.

Vooraleer hier af te sluiten willen we ook nog even haar trouwe begeleidingsband in de schijnwerpers plaatsen. Gitarist Mike Nugent, bassist Kevin Kelly, percussionist Richie Guerrero en drummer Shawn Murray zorgen ook nu weer voor een vlekkeloze instrumentatie bij deze door Linda Sussman gecomponeerde liedjes op dit zelf geproduceerde album. Na de drie vorige albums van deze artieste durven we hier dan ook haar recente vierde plaat “Shake It Loose Today” warm aanbevelen bij de liefhebbers van zinvol verhalende folkmuziek.

(valsam)