BERN KELLY – GARDEN CITY

Artiest info
Website
facebook
Label: Underpass Records

Wat een aangename kennismaking is het met de Amerikaanse singer-songwriter Bern Kelly uit Nashville, Tennessee. Wat een mooie liedjes heeft die man geschreven en met een warme stem gezongen voor zijn nieuwe akoestische album “Garden City”. Al van na het beluisteren van het eerste nummer en titeltrack “Garden City” zou je willen dat deze muzikant nog uren zal doorgaan maar dat is jammer genoeg niet het geval want na amper 34 minuten en negen liedjes komt er voor de luisteraar een einde aan dit genieten.

Niet getreurd want dat we in de nabije toekomst nog meer van deze artiest zullen mogen verwachten staat voor ons buiten kijf. Op de video bij dit verhaal kunt u luisteren naar de song “Elvis Is Back”, zijn eerste single uit deze plaat en geen liedje over de gelijknamige ‘King Of Rock And Roll’. Meteen nadat deze song gepasseerd is op de plaat komen we alweer terecht bij het even mooie nummer “In A Way, That Was A Kiss Goodbye”, een andere parel van Bern Kelly. Intussen is de albumtiteltrack “Garden City” al gelanceerd als tweede single uit dit splinternieuwe album van Bern Kelly.

Al in 2017 bracht Bern Kelly zijn muziek uit op plaat met het debuutalbum “Lost Films”, midden 2021 opgevolgd door de cd “Fantastic Stories!” waarop hij de als kortverhalen gepresenteerde liedjes heeft samengebracht. Om het verhalende aspect van al die songs te accentueren heeft hij ze in het voorafgaande jaar gedurende acht maanden elke maand achtereenvolgens als een single op het internet gelanceerd, finaal aangevuld met een extra nummer “Losing Light”.

Of hij dit nu ook gaat doen met de liedjes die op “Garden City” staan is niet geweten, maar dat ze allemaal geschikt zijn om als single op de markt te worden gebracht staat voor ons buiten kijf. Wij tippen daarbij vooral op de songs “”Living Signature”, het intimistische “Anniversary”, “Loved Back” en het albumafsluitende melodieuze nummer “Intermission” waarvoor de mondharmonica als extra instrument werd bovengehaald. Dat we in de toekomst nog meer van deze Amerikaanse singer-songwriter zullen gaan horen is haast voor de volle 100% zeker. Wij gaan hem in elk geval van nabij blijven opvolgen.

(valsam)