DIANE PATTERSON – SATCHEL OF SONGS

Artiest info
Website
facebook
Label: Creative Commons
Info: Hemifran

De Amerikaanse folkzangeres en songschrijfster Diane Patterson werd geboren in San Diego en groeide op in Red Bluff, een klein dorpje in Noord-Californië. Zoals vele Amerikanen plegen te doen verhuisde ze tijdens haar leven enkele keren waardoor ze o.a. woonde in Santa Cruz en Mendocino. Sinds enkele jaren verblijft ze in New Orleans, waar ze de buurvrouw werd van haar idool en muzikale voorbeeld: folkzangeres Ani DiFranco. Haar muzikale specialisatie gaat trouwens eenzelfde richting uit als die van DiFranco, zoals blijkt uit de meerdere albums die ze sinds de start van haar carrière heeft opgenomen.

Daar komt nu een zesde soloplaat bij in de vorm van de tien tracks tellende plaat “Satchel Of Songs” die in de USA reeds in maart van dit jaar op de markt kwam en nu internationaal wordt gelanceerd. Diane Patterson heeft altijd veel belangstelling en succes gehad in de Scandinavische landen Zweden en Denemarken en ook in Duitsland waar ze regelmatig op tournee gaat om haar songs en platen te promoten. In haar liedjes vertelt ze als geëngageerde activiste vaak sociaal en politiek geïnspireerde verhalen en dat is ook het geval in enkele songs op “Satchel Of Songs”.

Op de tweede video kunt u haar live en akoestisch aan het werk horen in de albumtiteltrack en op de eerste video doet ze hetzelfde met de vlotjes voortkabbelende song “Somewhere There’s A Song Still Singing”, een andere track uit dit nieuwe album. Op de als reggaesong opgevatte albumopener “Roots Heart Rhythm” zingt haar beroemde buurvrouw Ani DiFranco zelfs mee met Diane. Alle in de ‘home studio’ van Ani DiFranco in New Orleans opgenomen nummers zijn composities van Diane Patterson met uitzondering van de tekst van de slotsong “Where Are We”. Die is gebaseerd op een gedicht van Coleman Barks, een Amerikaanse dichter en voormalig literatuurprofessor aan de universiteit van Georgia die er de inspiratie voor heeft gevonden bij de 13e eeuwse mystieke Perzische dichter Rumi.

De nummers die naast de twee tracks op de video’s volgens ons het best in het gehoor liggen zijn het ritmisch swingende “Steady The Hand”, het ietwat mysterieus beginnende “One Part Corn”, de folktroubadoursballad “Turn Towards The Sun” en het eveneens op een lo-fi reggaedeuntje gebrachte “Cookfire”. Qua stemgeluid doet Diane Patterson ons soms denken aan Joni Mitchell en Carly Simon. Zij trad zelf ook op als albumproducer voor “Satchel Of Songs” samen met co-producer en Ani DiFranco’s echtgenoot Mike Napolitano. De uitgebreide serie muzikanten die voor de instrumentatie bij al deze songs hebben gezorgd kwamen uit Amerika, Zweden, Denemarken en Duitsland.

(valsam)
“The sixth album ‘Satchel Of Songs’ by the American folk singer and songwriter Diane Patterson was recorded in New Orleans in the home studio of her friend and musical colleague Ani DiFranco and her husband Mike Napolitano who also acted as co-producer of this record. Her songs are mainly socially engaged stories that are told in heartfelt folk troubadour ballads and/or on reggae music based tunes.“ – www.rootstime.be

 

 

10 CD's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermel
ding: DIANE PATTERSON
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.