SUN KING RISING – SIGNS & WONDERS

Artiest info
Website
facebook
Label: PeacockSunrise Records

‘Sun King Rising’ is een soloproject van de Amerikaanse singer-songwriter, pianist en bovendien universiteitsprofessor John Blangero die opgroeide in New Castle, Pennsylvania maar al sinds enkele jaren opereert vanuit Port Isabel, Texas. In september 2020 schreef ik voor ‘Rootstime’ een recensie over zijn toenmalige debuutalbum “Delta Tales” waarop hij tien zelfgeschreven Americana- en Southern Rock-songs presenteerde.

Twee jaar later treedt John Blangero opnieuw naar voren met zijn tweede ‘Sun King Rising’-album dat de titel “Signs & Wonders” kreeg en dat ook nu weer uit tien eigen composities bestaat. Net als zijn debuutplaat werd ook dit album geproducet door Steven ‘Ace’ Acker uit Ohio, een man die al zo’n 50 jaar lang de gitarist en songschrijver is van de populaire rockgroep ‘LAW’ uit Cleveland. Op deze plaat blijft zijn instrumentale bijdrage beperkt tot het bespelen van een akoestische gitaar bij het nummer “Lanterns On The Levee” dat u op de tweede audiovideo kunt beluisteren.

Voor de opname van dit album liet John Blangero zich in de studio omringen door een aantal topmuzikanten die voor de mooi gearrangeerde instrumentatie bij zijn songs zorgden. Dat waren de gitaristen Willie Ross en Steve Schuffert, bassist George Elliott en drummer George Perilli. Roger Humphries speelde op drums, Fred Delu op piano en Kenny Blake op saxofoon als gastmuzikanten bij het nummer “Buried In The Blues Again” en er was ook een blazerssectie (Ralph Guzzi, Eric Defade en Kevin McManus) die hun steentje aan enkele tracks op “Signs & Wonders” hebben bijgedragen.

De openingstrack “Bitter Waters Sweetened” hebben we hierbij als eerste audiovideo meegegeven maar we willen hier zeker ook nog enkele andere leuke nummers uit deze plaat vermelden. Dat zijn o.a. het swingende en door soulvolle blazers gekleurde “No. 6 Magnolia Avenue” dat als eerste single werd uitgebracht, naast de knap gezongen pianoballad “She Was A Blonde”, het als het betere werk van Billy Joel klinkende “One More Story To Tell” en de intimistische pianoballads “Anchorless” en afsluiter “Alabama Nocturne”.

(valsam)