SON LITTLE – LIKE NEPTUNE

Artiest info
Website
facebook
Label: ANTI- / PIAS

Als zoon van een Amerikaanse predikant uit Boston, Massachusetts begon Aaron Earl Livingston in 2004 aan een muzikale carrière die hij onder de artiestennaam ‘Son Little’ wou realiseren, opererend vanuit Philadelphia, Pennsylvania. Pas tien jaar later in 2014 debuteerde hij met een EP die “Things I Forgot” heette. Zijn eerste studioalbum “Son Little” volgde één jaar later en in 2017 kwam zijn tweede plaat “New Magic” op de markt.

Ook op zijn derde album “Aloha” uit 2020 bracht ‘Son Little’ de van hem vertrouwde rhythm & bluesliedjes die hij componeert en bijna volledig alleen in de studio inspeelt. Dit jaar komt hij met een nieuwe vierde plaat op de proppen, een twaalf tracks tellende album dat de titel “Like Neptune” heeft gekregen. Daaruit werd het nummer “6 AM” als single geselecteerd, een song die we in de voorbije weken al een paar keer op de Belgische nationale radiozenders konden horen.

De nummers op dit album kwamen tot stand in een hutje nabij de ‘Delaware River’ in New York waar Livingston in alle vrijheid inspiratie kon opdoen voor de teksten van deze bluesy songs die o.a. over zijn trauma’s en zijn gebrek aan zelfrespect en zelferkenning handelen. Ook nu weer speelde hij alle instrumenten die we horen zelf in voor deze plaat. “Drummer” is op deze plaat de eerste op een repetitief reggaeritme gebrachte R&B-song, gevolgd door de in eenzelfde stijl gebrachte single “6 AM”.

Aaron Livingston werd op vijfjarige leeftijd door een buurman misbruikt en hij sleurde dat geheim met zich mee tot na zijn 19e verjaardag toen hij de gebeurtenis uiteindelijk aan zijn moeder heeft opgebiecht. Dat hij al die jaren met angsten, depressies en frustraties door het leven ging heeft zijn latere muzikale carrière en zijn songteksten getekend. Pas in 2017 heeft hij deze negatieve ervaringen kunnen overwinnen door in therapie te gaan.

Hoe zijn muziek op “Like Neptune” klinkt willen we u graag laten horen via de twee video’s die we aan dit verhaal hebben toegevoegd. Eerst hoort u de boeiende vertelling in de song “Bend Yr Ear” en daarna genieten we van de R&B-ballad “Inside Out”. Zelf zegt hij nu pas opnieuw zorgeloos plezier te kunnen beleven aan het creëren van muziek en dat kunnen we op deze plaat ook wel terughoren in enkele nummers zoals “Didn’t Mean A Thing”, “Stoned Love” en de door akoestische gitaar begeleide intieme ballads “Playing Both Sides” and “Gloria”.

(valsam)