IT’S DOO WOP CHRISTMAS TIME

Artiest info
Website
facebook
 

 

 “To make people DANCE and ENJOY!!...“

Atomatic en Koko Mojo Records zijn “min of meer” zelfstandige onderdelen (divisies) van het besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid, Rockstar Records Limited. Het Rockstar Records label werd opgericht in 1979 en is gevestigd in het Spindrift Records House in Clacton-on-Sea in Essex (UK). De zetel van Koko Mojo Records is gevestigd in de tweede grootste stad van Ierland, Cork. Lang voordat de markt overspoeld werd met  goedkope copycat-releases van lage kwaliteit, stond Rockstar Records samen met ACE Records en Bear Family Records bekend om hun heruitgaven van hoge kwaliteit en hun “KILLER-NO-FILLER” ideologie. RR slaagde waar grote labels faalden, door de muziekfans te voorzien van zowel uitgegeven als niet-uitgegeven muziek van klassieke R'n'R-artiesten.

Het doel van Koko Mojo Records is heel simpel: onder de noemer Blues/R&B dansbare muziek uit de jaren 1950 uitbrengen! Hun cd-compilaties zijn samengesteld door ervaren dj's en hun belangrijkste doel is om je te laten dansen “From Argentina via Los Angeles to Ireland, from Blues to Hillbilly and Rockabilly...”. Er dient hierbij opgemerkt te worden, dat er een verschil is tussen de originele, traditionele r&b (een term die uit de jaren voor WOII stamt en die staat voor stevige, rauwe muziek, die zich meer richt op jazz, gospel en blues) en de hedendaagse, moderne r&b (een muziekgenre dat er wel wat van wegheeft en dat een combinatie is van soul, funk en hiphop). Moderne r&b werd populair na het discotijdperk van de jaren tachtig.

De huis DJ, die heelwat cd’s voor Koko Mojo compileerde is Victor Mac, beter bekend als “Little” Victor, The Beale Street Blues Bopper en ook DJ “Mojo” Man. Mac is een Italiaans-Amerikaanse blues- en rootszanger, gitarist en mondharmonicaspeler, evenals platenverzamelaar, musicoloog, entertainer, dj, songwriter en producent. Hij is vooral bekend door zijn samenwerking met Louisiana Red op de albums ‘Back to the Black Bayou’ (2009) en ‘Memphis Mojo’ (2011).

In 2018 bracht Victor ‘Deluxe Lo-Fi’ uit. Het album werd opgenomen in een periode van acht jaar met verschillende muzikanten, waaronder de Downhome Kings, Kim Wilson, Big Jon Atkinson, Rusty Zinn, Carl Sonny Leyland, Steve Lucky en Harpdog Brown.​ Het album werd in hetzelfde jaar in het VK door The Blues Lounge verkozen tot "Album of the Year" en ook in Scandinavië door het tijdschrift Blues News.

IT’S DOO WOP CHRISTMAS TIME

      
Koko-Mojo presenteert ‘IT’s DOO WOP CHRISTMAS TIME’, een 30-track ALBUM met kersthits in Doo Wop-stijl. Doo Wop is waarschijnlijk de meest romantische muziek van rock & roll, het raakt ons hart op dezelfde manier als kerstmuziek. Koko-Mojo gelooft dat Doo Wop een perfect middel is voor een kerstliedje. Zij dromen van een zwarte Kerst…

Dat het hier om Kerstmis gaat, bewijzen vooral de titels van de 30 songs op de tracklist. Opvallend, géén songs over Rudolp The Red-Noosed Reindeer -een fictief rendier bedacht in 1939 door Robert L. May- als de aanvoerder van de negen rendieren van de Kerstman, maar vooral (ik tel er 16) “Christmas” songs.  De opvallendste songs zijn hier “Christmas Plea” (The Dunamics), “Christmas Holliday” (The Blackwells), “Cool, Cool Xmas” (Bobby & Boobie), “It’s Christmas Time” (The Qualities), “I’ll Be Home for Christmas” (Moose Jackson & the Bearcats), “White Christmas” (Emile Ford & the Checkmates), “A Christmas Prayer” (The Penguins) en “The Christmas Song” (Shantons). Het is ook Kerstmis met “Santa Claus Is Coming to Town” van The 4 Seasons, “Jingle Bell Rock” van The PLatters, “Oh Holy Night” van Danny & The Juniors en uiteraard met “Silent Night” van The Ravens. Dank zij Koko Mojo is er wat meer warmte en vrede op deze koude wereld! 

‘IT’S DOO WOP CHRISTMAS TIME ’ is een compilatiealbum met 28 originele nummers uit de jaren vijftig/zestig, met als thema Kerstmis, met blues, R&B en R&R nummers die passen in die periode van  het jaar. Een periode die wereldwijd ook vele muziekliefhebbers boeit…” (ESC for Rootstime-BE)

Eric Schuurmans