JUNGLE-A-RAMA: VOLUME 1 - VARIOUS ARTISTS

Artiest info
Website
facebook
 

De creativiteit van ‘Atomicat Records’-samensteller Mark Armstrong lijkt wel onuitputtelijk te zijn. Hij heeft voor de zogeheten ‘A-Rama’-albumserie diverse muziekgenres geëxploreerd op basis van overeenkomstige muziekstijlen en thema’s in de nummers die hij heeft weerhouden voor de verschillende verzamelalbums in deze serie. Een nieuw item in deze reeks is “Jungle-A-Rama” waarop allerlei nummers werden samengebracht op deze 28 nummers bevattende verzamelplaat met titels rond het ‘jungle’-thema dat bijzonder populair was in de jaren ’50 en ’60.

De inspiratie voor dit ‘jungle’-thema kwam er bij Dee Jay Mark Armstrong toen hij vernam dat het boek ‘Tarzan Of The Apes’ van schrijver Edgar Rice Burrough er in 1912 al toe leidde dat de mensen een grote interesse vertoonden in de levensstijl die voorkwam in de jungle, vaak in harmonie tussen de mens en de dieren die er in de groene bossen leefden. Die belangstelling bij het grote publiek nam daarna enkel maar toe toen het verhaal van Tarzan en zijn geliefde Jane werd verfilmd in de 66 films die er in totaal over hem werden gemaakt in de periode van 1918 met de eerste film “Tarzan Of The Apes” tot 2016 toen de laatste film “The Legend Of Tarzan” op het witte doek werd gepresenteerd.

Deze compilatieplaat begint met de gekende oerkreet van Tarzan in het nummer “See You Soon Baboon” van Dale Hawkins uit 1956. De muziekstijl die we in de meeste van deze tracks kunnen horen hoort thuis onder de noemer rock’n’roll. Ook nu weer zijn de meeste vertolkers van deze songs voor de meesten van ons totale onbekenden. Zo hebben we voor de audiovideo’s gekozen voor het nummer “Elephant Walk” uit 1958 dat hier gebracht wordt door ‘The Kings’ en de song “Tarzan” uit 1960 die vertolkt wordt door E.C. Beatty en waarin de beroemde oerkreet van onze jungleheld een paar keer opduikt. In de diverse songtitels krijgen we ook een ruim aanbod aan dieren die in het oerwoud leven en die je er tijdens een safari allemaal zou kunnen ontmoeten. Zo zijn er op deze verzamelplaat muzikale odes te horen aan de gorilla’s, de apen, de orang-oetans, de olifanten, de luipaarden, de slangen en de tijger oftewel ‘the king of the jungle’.

(valsam)