ROSEDALE JUNCTION – THE LAST RODEO

Artiest info
Website
facebook - spotify
label: Center Block Records

 

Je hebt Rosedale als Franse band (rond Amandyn Roses & Charlie Fabert) en Amerikaanse band (rond Mike Liorti), maar de band waarom het hier in de recensie verder omgaat is Rosedale Junction, de band rond de in Boston wonende multi-instrumentalist, songwriter en producer Toby Soriero. Hij leerde als tiener gitaar spelen met als mentor de jazz gitarist Ron Stebbens. De gitaristen die hij het meest bewonderde was Eric Claptin en de drie Kings (BB, Albert en Freddie). Soriero bereikte in 2019 als lid van het akoestische blues duo, de Screwtop Sommeliers, de halve finale van de IBC in Memphis, Tennessee. Vanaf 2020 besloot hij zich te gaan focussen op het maken van zijn eigen muziek.

De muzikanten waarmee hij zijn debuutalbum ‘Stompin’ on the Front Porch’ (2021) opnam, was het resultaat van zijn zoeken naar de meest “geschikten”. Soriero laat zich op zijn debuut al meteen vrijwel van zijn beste kanten zien én horen. Naast zijn taak als songwriter van zeven van de nummers speelde Soriero ook gitaar, bas, resonator, mandoline, piano, uke bas, drums en percussie en deed hij een deel van de achtergrondzang. Daarnaast doet drummer Jim Riley zijn ding op alle nummers.

‘The Last Rodeo’ werd de opvolger die deze maand verscheen. Het album omvat hedendaagse blues, country, Americana en een vleugje jazz en bevat zeven originele nummers (plus een akoestische versie van één). Met “Dancing Devils” en een hedendaags blues verhaal over dansende demonen en beschermengelen opent Rosedale Junction, dat hierbij op heel wat gasten mag rekenen, waarvan je hier al enkele naast jammerende gitaarsolo’s in de achtergrond kunt horen. “The Legend of Dog Cat Elliot” vertelt het ellendige leven en het uiteindelijke lot van een echte, hardlevende schurk in het achterland. “Loan Me a Dime”, de Fenton Robinson’s slow/blues klassieker, is vooral bekend van de versie opgenomen door Boz Scaggs. Het nummer was nog nooit gecoverd door een zangeres. Kristin Lawler, een "Nancy P. Marriott Scholar" uit Boston, is een Studio Voice-instructeur en directeur van het Collegiate Chorale aan het Stonehill College. Zij zingt het meer dan tien minuten nummer hier in duet met Soriero. Meer outlaw country dan blues, in de traditie van het Bakersfield-geluid, vertelt “Hard Road Blues” het leven en de tijden van een oldskool road warrior op zoek naar liefde, terwijl hij langs Amerikaanse snelwegen en zijwegen vaart. In “Little Long Haired Angel” weerhouden alle steun en aanmoediging van de ware liefde één man niet om verder weg te zakken en een dieptepunt te bereiken. Hij smeekt uiteindelijk zijn engel om te gaan. Hoe moeilijk het onverwachte verlies van een jong talent met zoveel belofte is, bezingt Soriero in “Rhythm in the Sky”. Een hopeloze veroordeelde smeekt om verlossing in “Goin’ Down to Walpole”, het duistere verhaal over zijn leven en waarschijnlijke lot. De titelsong “The Last Rodeo” is een langzame, humeurige blues in de traditie van rokerige nachtclub-jazzzangers. Rest er nog de akoestische uitgeklede versie van “Rhythm in the Sky”.

“On ‘The Last Rodeo’ the Rosendale Junction offers you  more traditional American born and raised blues, country, R&B and good oldskool r'n'r…” (ESC for Rootstime)

Eric Schuurmans

 

Album tracklist: 01. Dancing Devils – 02. The Legend of Dog Cat Elliot – 03. Loan Me a Dime, w/ Kristin Lawler [Fenton Robinson] - 04. Hard Road Blues – 05. Little Long Haired Angel – 06. Rhythm in the Sky – 07. Goin’ Down to Walpole – 08. The Last Rodeo – 09. Rhythm in the Sky (acoustic) | Music/Lyrics by: Toby Soriero | Produced by: Toby Soriero | Album credits: Toby Soriero: vocs & Guests: Vocs: Dgiovahni Denizevahni, Kirsten Lawler, Rachel Gavaletz, Tyra Juliet / Roger Smith (keys) / Jim Riley (drums) / Vito Gutilla (violin) / Steve Stizzo: accordion / Matt Soriero: alto sax

Discography ROSEDALE JUNCTION: The Last Rodeo [2022] | Sleigh Bell Blues [11/2021] | Stompin’ on the Front Porch [2021] |