THE DELLA GRANTS – ON THE OTHER SIDE

Artiest info
Website
facebook
 

Zangers en gitaristen Max Manning en Tom Best, bassist Andy Boulton, drummer Tom Walker en keyboardsspeler-trompettist Tony Robinson vormen sinds hun oprichting in 2011 samen de blues-, rock- en Americana-formatie ‘The Della Grants’ uit Leicester in de Britse East Midlands. “Time For Change” was in 2014 hun debuutplaat die in 2017 opgevolgd werd door het in hun eigen studio in Leicester live opgenomen album “Live Room Sessions – Volume 1” met daar netjes tussenin ook nog de release van een EP “First Fix”. Eerst even een klein ‘wist-je-datje’: hun groepsnaam werd ontleend aan de naam van de grootmoeder van blueslegende Muddy Waters.

Anno 2022 komen deze vijf muzikanten op de proppen met een derde plaat die ze “On The Other Side” als titel hebben gegeven en die werd opgenomen in de ‘Superfly Studios’ in Ollerton, Nottinghamshire. Daarop heeft het bluesrockende kwintet in totaal tien nieuwe eigen composities opgenomen naast een schitterende coverversie van het nummer “Michael Collins”, een song van de Amerikaanse folkzanger, songschrijver en producer John Craigie uit zijn in 2017 verschenen album “No Rain, No Rose”.

De albumtiteltrack “On The Other Side” is een knappe soulvolle rockballad die we in de bijgaande audiovideo heel graag aan u ter beluistering willen voorstellen. De plaat begint echter met een stevige rocksong die “Gone” heet en ook het daaropvolgende “Lay It On Me” wordt met een leuke riff op een stevige beat gepresenteerd, net als de twee albumafsluiters “Twenty Twenty” en bluesrocksong “I Don’t Wanna Go”.

In een aantal nummers kunnen we enkele muzikale invloeden terughoren van bands als ‘The Black Crowes’ of de Southern Rock- en Americana-nummers brengende ‘Drive-By Truckers’. De meest passende voorbeelden hiervan zijn de op een trager ritme gebrachte nummers “Home”, het intimistische “Just For A Minute” en onze favoriete song “Stars” waarin opnieuw soulinvloeden te bespeuren zijn. Voor ons zijn ‘The Della Grants’ alvast een leuke ontdekking in de wereld van de betere powervolle rootsmuziek en dat illustreren ze tenvolle op hun nieuwe plaat “On The Other Side”.

(valsam)


10 CD's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermel
ding: THE DELLA GRANTS
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.