JOE HOLT – TIRED OF TRYING

Artiest info
Website
facebook
 

Joe Holt is een Engelse folkzanger en songschrijver die momenteel in New York City woont en van daaruit al sinds enkele jaren aan zijn muzikale carrière werkt. Hij heeft in de voorbije jaren een serie platen uitgebracht als EP of als full-cd en daar wordt nu zijn vierde volwaardige album “Tired Of Trying” aan toegevoegd als opvolger van de plaat “A Bigger Fire” uit 2019 en de EP “It’s What We Give” uit 2020.

“Tired Of Trying” is een plaat die hij liet producen door de Franse filmmuziekcomponist, multi-instrumentalist en producer Charles Humenry uit Los Angeles, een ‘life time’-vriend die hij in 2011 leerde kennen en waarmee hij vier jaren samen heeft doorgebracht aan het beroemde ‘Berklee College Of Music’ in Boston, Massachusetts waar Joe Holt afstudeerde in 2015. De rode draad doorheen dit album is dan ook de hechte vriendschap tussen Joe Holt en Charles Humenry die Joe begin 2021 had gevraagd om zijn ‘best man’ of getuige te zijn tijdens het huwelijk van Charles met zijn vrouwtje Caitlin.

Er zijn tien liedjes te horen die handelen over de nostalgie, de inleving en de cohesie in de mooie vriendschapsrelatie tussen beide mannen. Al in het begin van 2021 werd er begonnen met de opname van de songs op “Tired Of Trying” en ook de beleving van de moeilijke lockdownperiode omwille van ‘Covid-19’ komt daardoor in de tekst van een song aan bod. We laten u op de video’s genieten van een live gespeelde vertolking van twee songs uit dit album: eerst hoort u “Who Cares” en daarna volgt het nummer “Not Satisfying” dat als eerste single uit de plaat werd getrokken.

Het zijn echter maar twee voorbeelden van de eerder gelijkaardig gebrachte liedjes op dit album. Uit de tien nummers tellende tracklijst willen we nog enkele titels meegeven van songs die ons het meest konden bekoren. Dat waren de liedjes “Immune”, het emotionele verhaal dat verteld wordt in “What I Should Say” en het over in eenzaamheid leven handelende “Breathless” dat ons persoonlijke favoriete liedje is uit “Tired Of Trying”.

(valsam)

 

 

10 CD's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermel
ding: JOE HOLT
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.