CHRIS ST JOHN – WHEN DREAMS END

Artiest info
Website
facebook
Label: Halo Records

 

In 2021 kwam het debuutalbum “I’m Dreaming” op de markt en op 25 februari 2022, zijnde de verjaardag van zijn zoon, verscheen het tweede album “Fly Away” van de 57-jarige Àmerikaanse singer-songwriter Chris St John uit Brooklyn, New York. De song “Hey Siri” uit die plaat wist het dit jaar gedurende vijf weken tot aan de absolute top van de ‘World Indie Music Charts’ en het ‘Euro Indie Music Network’ te schoppen.

Net voor het jaareinde komt hij al aandraven met een derde plaat “When Dreams End” die in de ‘Darkhorse and Sound Emporium Studios’ in Nashville werd opgenomen met lokale toppers als sessiemuzikanten. Acht zelfgeschreven liefdesliedjes en emotionele ballads vormen de tracklijst van dit korte album dat net als zijn succesplaat “Fly Away” door Stephen Wrench werd geproducet. Deze laatste trad ook naast Chris St John op als co-auteur van de knappe folksong “What’s Wrong With Me?” die ergens midden op deze nieuwe plaat staat.

Begonnen wordt er echter met de zeer mooie emo-ballad “Lost Without Your Love” die we u graag op de tweede video bij dit verhaal laten beluisteren. De eerste video laat u daarnaast kennismaken met de albumtiteltrack ”When Dreams End” en met het talent van Chris St John als de in fingerpicking stijl bespeler van de akoestische gitaar in de begeleiding bij dit laid back gebrachte nummer. Qua songteksten gaat hij ook wel eens dieper graven in zijn persoonlijke leven zoals in het afscheidsnummer “Oh Papa” naar aanleiding van het overlijden van zijn vader waar hij zo naar opkeek.

Ook “Her Name Was Lily” en albumafsluiter “Bitter Tears” lijken ons beiden achtereenvolgens te verwijzen naar een voormalige Italiaanse vriendin en naar wat minder leuke gebeurtenissen uit zijn eigen leven. De sobere instrumentatie bij zijn verhalende songs werkt bijzonder goed in liedjes als “No More One Mores” en “These Curves Won’t Break My Heart”. De acht nummers op het album “When Dreams End” duren nauwelijks 35 minuten maar ze vormen tesamen wel een zeer aangename basis voor een dik half uurtje genieten van door Chris St John gecreëerde leuke muziek en melodieën.

(valsam)

 

 

10 CD's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermel
ding: CHRIS ST JOHN
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.