KISS AWAY: VOLUME 3 – ROCK’N’ROLL SONGS OF HAPPINESS - VARIOUS ARTISTS

Artiest info
Website
facebook
 

“Kiss Away: Rock’n’Roll Songs Of Happiness” is het derde verzamelalbum dat begin 2023 in de ‘Kiss Away’-serie door het retroplatenlabel ‘Atomicat Records’ en hun onvermoeibare samensteller Dee Jay Mark Armstrong op de markt zal worden gebracht. Zoals steeds krijgen we ook op deze plaat weer een uitstekende compilatie van oude liedjes uit de periode 1954 tot 1962, optimistische songs die over verliefdheid, de liefde en over het gelukkig samenzijn gaan.

Je zou kunnen denken dat het uiteindelijke doel van zo’n plaat is om als soundtrack gespeeld te worden bij het vieren van Valentijnsdag op 14 februari. Het zal de geliefden alleszins in de juiste romantische stemming weten te brengen. Maar dat mag u niet weerhouden om deze rock’n’roll-liedjes eigenlijk het ganse jaar door via de geluidsinstallatie te laten weerklinken want ze zijn eveneens uitermate geschikt voor het uitvoeren van een leuk swingende dansje met ‘the one you love’.

Zoals gebruikelijk bij de recensies van dit soort platen hebben we ook nu weer twee van de dertig songs als audiovideo’s aan dit verhaal toegevoegd om u in de gepaste stemming proberen te brengen. We kozen voor het nummer “I Want You” van Buddy Walker uit 1962 en voor het door Gene Vincent in 1960 uitgebrachte liedje “Pretty Pearly”.

Tussen de andere songs op deze verzamelaar konden we nog maar eens nauwelijks een bekende vertolkersnaam terugvinden: enkel J.P. Richardson aka ‘The Big Bopper’ met “Pink Petticoats”, rocklegende Gene Vincent met “Pretty Pearly” en Eddy Arnold met “Kisses Sweeter Than Wine” konden bij ons een belletje doen rinkelen. Dat betekent wel dat deze plaat nogmaals vol van aangename muzikale verrassingen staat en dat is volgens ons toch één van de belangrijkste doelstellingen van Dee Jay Mark Armstrong bij het samenstellen van de tracklijst voor zo’n album. Dus beste Mark, alweer van harte bedankt om ons met al dit mooie nostalgische werk kennis te laten maken.

(valsam)