KOSMO SOUND – FRUIT OF THE VOID

Artiest info
Website
 
Label: Zephyrus Records

De gitaristen Edmund Lauret en Cyriel Vandenabeele, bassist Mattias Geernaert, keyboardsspeler Bos Debusscher, saxofonist Ambroos De Schepper en drummer Marius Couvreur vormen samen de Belgische jazz-, reggae- en dubmuziek spelende formatie ‘Kosmo Sound’ uit het Gentse. Zij doen dat uitsluitend met instrumentale nummers zoals ze deden op hun debuutalbum “Antenna” dat in volle coronatijd op de platenmarkt verscheen en daardoor een beetje onder de aandachtsradar is verdwenen, temeer omdat de groep die eerste albumrelease niet kon ondersteunen door het geven van live-optredens.

De roots van alle zes bandleden ligt in de wereld van de jazzmuziek waar ze in diverse bands hebben gespeeld alvorens ‘Kosmo Sound’ eind 2016 werd opgericht. Nu wagen ze een tweede poging om bekendheid te verwerven met de release van een nieuwe plaat die “Fruit Of The Void” als titel meekreeg en die net als bij hun eerste album uit negen instrumentale tracks bestaat die in totaal voor een kleine drie kwartier leuke en sfeervolle muziek zullen zorgen.

Ambroos De Schepper tekende voor het componeren van drie nummers waarvan er met “Amethist” en “Blue Mountain” twee het gevolg zijn van een samenwerking met achtereenvolgens Edmund Lauret of Marius Couvreur en waarbij “Banoffee Pie” door hem alleen werd gecreëerd. Gitarist Edmund Lauret schreef het nummer “Electric Spider” en drummer Marius Couvreur componeerde in zijn eentje de twee tracks “Ototoxic” en “Ferocious” die we hierbij op de audiovideo’s ter kennismaking meegeven en ook “Carolina Reaper” werd door hem geschreven. Rest dan enkel nog de nummers “Carolina Reaper” en “Channel Raceway” te vermelden waarvoor gitarist Cyriel Vandenabeele als auteur mag worden vernoemd.

Zoals bij hun eerste album kunnen we “Fruit Of The Void” ook nu weer warm aanbevelen als u een rustgevend of meditatief moment wilt beleven. Deze groovy en vaak repetitieve ruimtelijke muziek van het sextet ‘Kosmo Sound’ zal voor een gezellige en sfeervolle soundtrack zorgen bij het nadenken en mijmeren over de belangrijke en minder belangrijke dingen de levens.

(valsam)