VANESSA LIVELY – TRUTH IS

Artiest info
Website
facebook
Info: Hemifran
Label: Animada Records

“Uncovering Stones” uit 2011, “Return To Waves” uit 2014 en de vier songs tellende EP “I Am” uit 2019 zijn de officiële studioplaten die de Amerikaanse zangeres Vanessa Lively uit Austin, Texas tot nu toe heeft uitgebracht. Daar komt nu een derde volwaardig album bij in de vorm van de negen nieuwe nummers tellende cd “Truth Is”.

Vanessa zegt in de tekst op het cd-hoesje dat ze in de voorbije twee jaren heel wat onaangenaams heeft meegemaakt met o.a. de coronapandemie en de daaraan gekoppelde isolatie met de lockdown. Ze maakte kennis met het moederschap en ze heeft in deze periode ook heel wat mensen uit haar directe omgeving verloren zoals haar vader die overleed na enkele zware dementiejaren. Tot overmaat van ramp kwam er ook nog een einde aan haar 20 jaar durende relatie met haar partner, muzikant en producer Jason Lively.

Kortom, ze heeft een hele reeks levenslessen ervaren die haar hebben geïnspireerd tot het schrijven van de zeer persoonlijke liedjes die op “Truth Is” terecht zijn gekomen, het nieuwe album dat via een ‘fundraising’ met ‘Kickstarter’ tot stand is kunnen komen. Samen met co-producer Andre Moran nam ze deze plaat op in twee studio’s in Austin. Hij speelde op vier nummers mee op akoestische en elektrische gitaren en op basgitaar terwijl Katie Marie voor het drum- en percussiewerk zorgde en Nicolette Good en Sarah Randolph de backing vocals voor hun rekening namen. Verder waren er ook nog instrumentale bijdragen van Mark Hallman op ukelele en cajon en van Dirje Childs op cello.

“I Am A Skylark” en “The Time Of Peace” zijn de twee tracks uit dit album die we ter kennismaking op de bijgaande video’s met u willen delen. De liedjes op “Truth Is” horen thuis onder de noemer ‘folk’ maar er zijn ook duidelijk invloeden uit de country-, pop- en jazzwereld (bvb. “Running With Wolves”) te horen in enkele tracks op deze plaat. De albumtiteltrack “(Truth Is) I Am Found” is de opener van deze amper een half uur durende plaat wat ons enige puntje van kritiek over deze cd is.

Er is bovendien ook heel wat aandacht besteed aan sobere, akoestische nummers met enkel piano of akoestische gitaar en/of cello in de begeleiding zoals “Oh Deliverance”, “The Time Of Peace” en het Spaanstalige “Besando La Tierra” waarmee dit album wordt afgesloten. Vanessa Lively heeft zich ook sociaal geëngageerd door de oprichting van de non-profit-organisatie ‘Home Street Music’ die het lot van thuisloze mannen en vrouwen in Texas probeert te verbeteren. Het geeft aan dat deze singer-songwriter naast haar muzikale carrière zich ook nog wil inzetten om de wereld voor hen die het moeilijk hebben toch een beetje te helpen verbeteren.

(valsam)
“Since the release of her last record ‘Return To Waves’ in 2014, the American singer-songwriter Vanessa Lively from Austin, Texas has been going through rough times. Those were caused by Covid-19, the loss of several people in her surroundings like her father’s death and the painful end of a 20 years lasting relationship. All this has created more than enough life lessons to inspire her to compose very personal songs for her newest album ‘Truth Is’.“ – www.rootstime.be

10 CD's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermel
ding: VANESSA LIVELY
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.