DAVID MUNYON – HONG KONG BOB’S – ECHO, ALABAMA

Artiest info
Website
facebook
Label: Mobile Home Records

De nu 70-jarige folkzanger en songschrijver David Munyon is afkomstig uit Midland City in de Amerikaanse staat Alabama maar hij woont al enkele decennia in Duitsland waar hij ‘Stockfisch Records’-labeleigenaar Günter Pauler tot zijn intieme vriendenkring mag rekenen. Het was dan ook in diens studio in het Duitse Northeim dat David Munyon zijn 26e soloalbum “Hong Kong Bob’s – Echo, Alabama” heeft kunnen opnemen.

Dat gebeurde grotendeels al in april 2017 maar het duurde nog bijna vijf jaar vooral arrangeur en multi-instrumentalist Ian Melrose zich over de songs ging ontfermen en er tot de release van dit album kon worden overgegaan. “Hong Kong Bob’s – Echo, Alabama”, de titel van deze plaat heeft betrekking op de woontrailer waarin David Munyon zich afzonderde en verbleef tijdens zijn tijd in Alabama en waar hij gewapend met zijn akoestische gitaar vele van zijn latere albumtracks heeft gecomponeerd.

Bij de opname van deze plaat speelde David Munyon op zijn akoestische gitaar terwijl hij de elf nummers allemaal heeft ingezongen. Ian Melrose bespeelde alle overige instrumenten die we bij deze songs horen terwijl Katja Werker voor de backing vocals zorgt op het nummer “Black Coffee” (zie 1e video) en Kerstin Blodig hetzelfde doet bij de song “From The Bronx” en bij het prachtige liedje “Lonely Only Tiger On The Moon” (zie 2e video).

De meeste folkliedjes op deze plaat zijn minimalistische, intimistische akoestische nummers die voor een gezellig ‘laid back’-sfeertje zorgen bij de luisteraar. Nummers als albumopener “Song For Liza”, “Love Don’t Hurt”, “Back At The Crossroads Of Love”, “Will You Go To Berlin With Me” en de prachtige liefdesliedjes “Blue Roses” en “You’re Everything” worden door David Munyon met zijn wat schor klinkende stem zachtjes ingezongen. Zoals steeds het geval is bij de opnamen die op het ‘Stockfisch’-label worden uitgebracht is de klank van dit album alweer perfect te noemen.

(valsam)